2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

MSZP: a Mátrai erőmű Orbán haveri ajándéka

Orbán Viktor barátja úgy vette meg a Mátrai Erőművet, hogy már akkor tudható volt, hogy a veszteségesen működő üzem modernizációja rengeteg pénzbe fog kerülni - írja közleményében Tóth Bertalan az MSZP elnöke.
2020. szeptember 8. kedd 08:46 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Az új tulajdonos azonban jött, elvette, amit akart, kifosztotta a céget majd úgy döntött, hogy megszabadul a veszteséges erőműtől. Orbán Viktor pedig a barátja megsegítésére sietett és az adófizetők pénzéből több mint 75 milliárdot elköltve megszabadította a teherré vált cégtől a milliárdos vállalkozót. Erre a megállapításra jutottak az MSZP elnökének közérdekű adatigénylései után a szabad sajtó munkatársai. 

Gyűlnek az adatok egy újabb, részletes bizonyítékokkal alátámasztott feljelentéshez, és a tiltott állami támogatás miatt teendő panaszhoz. Egyre tisztábban látszik ugyanis, hogy hihetetlenül túlárazva vásárolta meg az állam a Mátrai Erőművet. Hogyan lehetséges az, hogy korábban még ennek az árnak a töredékéért nem érte meg a kormánynak az üzlet, de egy Fidesz-közeli vállalkozótól már bármekkora összegért képes volt átvenni a kifosztott, veszteséges erőművet? 

Számszerűen kimutatható, hogy mekkora kárt okozott a Fidesz ezzel az üzlettel Magyarországnak, éppen ezért elkerülhetetlen a felelősségre vonás. Véget kell vetni ennek a rablópolitikának, kormány- és korszakváltásra van szükség. A MSZP ennek érdekében pedig megtesz minden szükséges lépést."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását