2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A vállalkozás pénzügyeinek megszervezése, avagy milyen területeken legyünk jártasak, ha saját vállalkozásunk van?

A vállalkozók, az üzlettulajdonosok, nagyon jól tudják, hogy mennyi elintéznivaló van egy vállalkozás körül és mennyit kell azért dolgozni, hogy a vállalkozás sikeres legyen és virágozzon. Az egyik legfontosabb dolog a vállalkozásokban, a pénzügyek, hiszen a megfelelően kezelt pénzügyek mintegy garantálják az adott vállalkozás sikerét, sikerességét.
2020. augusztus 26. szerda 19:24 - HírExtra

 

 A vállalkozás pénzügyeinek megszervezésére sok lehetőség van. Az, hogy mi éppen melyik mellett döntünk, függ attól is, hogy milyen elképzeléseink és céljaink vannak. Minden vállalkozásnak olyan pénzügyi struktúrára van szüksége, amely nem csak nyereséget generál, hanem amely lehetővé teszi, hogy az adott cég hiteles és megbízható maradjon. Ehhez azonban megfelelő pénzkezelési, pénzgazdálkodási ismeretekkel is rendelkezni kell. Nem feltétlenül kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy sikerre vigyük a vállalkozásunkat, de azért a saját vállalkozásunk pénzügyeit ismernünk kell. Mutatunk is néhány területet, ahol otthonosan kell mozognunk, illetve néhány tippet, hogy még jártasabbak legyünk a vállalkozásunkban. 

1. Képezzük önmagunkat, tanuljunk

Az első és legfontosabb lépés, hogy minél tájékozottabbak legyünk a pénzügyek területén. Ismernünk kell a pénzügyeinket, hiszen csak így válhat sikeressé a vállalkozásunk. Tudnunk kell, hogy mennyi kiadásunk és bevételünk van egy hónapban, azaz tudnunk kell értelmezni a saját pénzügyi kimutatásainkat. 

2. A pénzügyek elkülönítése

Amikor valaki saját vállalkozásba, üzleti tevékenységbe kezd, elsőként mindig arra hívják fel a figyelmét, hogy a személyes és az üzleti pénzügyeit minden esetben külön kezelje. A pénzügyek elkülönítése elősegítheti a pénzügyek nyomon követését és egy remek ellenőrzési lehetőség arra, hogy tudjuk, hogy az üzleti vállalkozásunk mennyi profitot termel valójában. Amennyiben valaki egyetlen számlán kezeli a személyes és a vállalkozásával kapcsolatos pénzforgalmat, az előbb-utóbb káoszhoz vezethet. 

3. A bevétel ellenőrzés alatt tartása

Egy vállalkozónak fontos tudnia, hogy egy adott hónapban, héten, mennyi jövedelemre, bevételre tett szert. Erre külön számlázási, vagy könyvelési szoftvert is lehet használni, hiszen ez segít nyomon követni az üzleti bevételeket. A bevételek ellenőrzése azért is fontos, mert így könnyedén megállapítható, hogy egy-egy hónapban miért volt magasabb, vagy alacsonyabb a bevétel, és így az okokat is könnyebben fel lehet térképezni. 

4. A kiadásokat is ellenőrizni szükséges

Egy vállalkozónak nem csak a bevételeit kell nyomon követnie, hanem a kiadásokat is ellenőrzés alatt kell tartani. A költségek egy része leírható az adóból, ezért mindenképpen tudni kell, hogy az adott tárgyhóban mire is kellett pénzt kiadni és azt hogyan, és miként lehet leírni az adóból, vagy egyáltalán van erre lehetőség vagy sem.  A kiadások részletes elemzése abban is segít, hogy ne költsünk túl sokat abban hónapban, amikor a bevételek alacsonyabb szintet mutatnak, vagy ne költsünk olyan dolgokra, amelyek nem feltétlenül szükségesek a vállalkozás fennmaradásához. 

5. Egy szoftver is segíthet

A pénzügyek kezeléséhez egy szoftverbe is be lehet fektetni. Egy ilyen szoftver lehetővé teszi az adatok tárolását, frissítését, nyomon követését és elérését, bármikor és bárhonnan.

6. Profi segítség igénybevétele

Minden kezdő vállalkozónak segítségre lehet és van szüksége, hogy a vállalkozása elinduljon, később pedig azért, hogy a vállalkozása virágozzon és profitot termeljen. A vállalkozók ezért is szeretik egy profi könyvelőre bízni a pénzügyeiket, mivel egy szakember még azt is meg tudja mondani az adatok elemzését és a pénzügyi helyzet megállapítását követően, hogy az adott vállalkozás éppen hol áll, és merre is tart valójában. Ha ön is ilyen profi szakembert keres, akkor a Varga Könyvelőiroda szolgáltatásai segíthetnek, hogy jó kezekben tudja a vállalkozását. 

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását