2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Távozik Trump egyik tanácsadója

Távozik a Fehér Házból augusztus végén Kellyanne Conway belpolitikai tanácsadó; ezt ő maga jelentette be vasárnap este a Twitteren közzétett közleményében.
2020. augusztus 24. hétfő 07:45 - HírExtra

Conway családi okokra hivatkozott, jelezve, hogy a családjának - férjének és négy gyermeküknek - szeretné szentelni az idejét. "Az elmúlt négy év semmivel se összehasonlítható áldást jelentett számomra, mint a történelem részesének a 2016-os választási éjszakán és az elnök tanácsadójaként" - hangsúlyozta Conway.
    
Közölte azt is, hogy jogász férje, George Conway szintén változtat eddigi munkáján. Nem részletezte azonban, hogy a férje mivel fog foglalkozni, csupán annyit jelzett, hogy nem lesz jelen sem a Twitteren, sem a Lincoln Project nevű, Trump-ellenes csoportban, amely tagjaként többször is publikált az amerikai elnököt élesen bíráló cikket.     

"Rengeteg mindenben nem értünk egyet, de nagyon egységesek vagyunk abban, ami a leginkább számít: a gyermekeinket illetően. Négy gyermekünk tinédzser és mindannyian olyan új tanévet kezdenek az általános és a középiskolában is, amikor legalább néhány hónapon keresztül távoktatásban részesülnek. Mint milliónyi szülő az országban tisztában vagyok vele, az 'otthonról tanuló' gyerekeknek különleges figyelemre és felügyeletre van szükségük ezekben a szokatlan időkben" - írta közleményében Kellyanne Conway.
    
A tanácsadó - aki közvéleménykutató és politikai stratéga - hangsúlyozta, hogy a döntést teljes mértékben ő hozta. A Conway-házaspár egyik, általános iskolás lánya az utóbbi időben a Twitteren hívta fel magára a figyelmet. Vasárnap azt írta a mikroblogban, hogy elege lett a közösségi médiából, és egy időre szünetelteti. "Kérem, ne gyűlöljék a szüleimet!" - írta a Twitteren.
    
A most 53 éves Kellyanne Conway 2016 elején még Ted Cruz, texasi republikánus szenátort támogatta, de később a Trump-kampány egyik vezető menedzsere lett, a Fehér Házban tanácsadóként pedig, elemzők szerint, az egyik leghatékonyabb munkatárs volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását