2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az álombéli babaszoba megalkotása

Nagyon sok szülő kedvenc elfoglaltsága tervezgetni a baba szobáját. Akik hamar megtudják a kicsi nemét, azoknak bizony egészen egyszerű dolguk van, hiszen ők ezen információ birtokában könnyebben válogatnak a különböző babaholmik közül. Akik azonban úgy döntenek, hogy az egész babavárást a lehető legnagyobb izgalomban szeretnék átélni, és nem kérdeznek rá a kicsi nemére, azoknak bizony a babaszoba berendezése is nagyobb gondot okozhat. A következőkben adunk néhány tanácsot, amelyeket felhasználva minden szülő berendezheti a tökéletes babaszobát!
2020. augusztus 17. hétfő 08:37 - HírExtra

Mi az, amit érdemes elkerülni?

Az első gyermeküket váró szülők gyakran esnek abba a hibába, hogy mindent be szeretnének szerezni a kicsi köré. Ennek persze általában több hátránya, mint előnye van. Ha nem gondoljátok át azt, hogy mire is van a gyerkőcnek szüksége, akkor egyrészt nagyon zsúfolt lehet a szoba, másrészt a túl sok kiegészítő között sokkal nehezebb megteremteni a tökéletes harmóniát is. Az sem mindegy, hogy mit hova tesztek, például a kicsi ágyát véletlenül se tegyétek olyan dolgok közelébe, amelyek veszélyesek lehetnek neki. Ilyen lehet egy lámpa is, amit magára ránthat, ha kinyúl a rácsok között. 

A berendezés alapjai

A falra kerülő dekoráció előtt mindenképp válasszátok ki a fal színét! Kislányok esetében lehet rózsaszín, kisfiúk esetében pedig kék, ahogyan azt a tradíciók elvárnák tőlünk. Szerencsére ma már nem divat csak ezeket a színeket használni, így a lehetőségek tárháza nyitva, ami a fantázia szárnyalásának legjobb módja. A fal színének árnyalata meg fogja határozni, mi kerülhet rá dekorációként.

A sötétebb árnyalatú falra világosabb, halványabb színű dekorációt válasszatok, míg világos tónusú falra élénkebb, harsányabb színű képeket és egyéb dekorációt is tehettek. Tartsd szem előtt azt is, hogy se a falra, se a babaszoba többi részére ne kerüljön néhány színnél több, hiszen a szép, harmonikus babaszoba csak így alakítható ki.

Ne felejtsétek el, hogy a baba megszületése előtt legalább egy hónappal már semmi vegyi anyagot ne használjatok a szobában, tehát a festést is minél előbb fejezzétek be. A fali dekorációkat akár cserélgethetitek is, ahogyan cseperedik a kicsi.

A padlóra nem érdemes sok dolgot tenni, a legtöbb dekoráció ugyanis inkább porfogó, mintsem dekorációs elem. A játszószőnyeg, a Tipi indián sátor, a labdamedence a legjobb padlón elhelyezhető kiegészítők közé tartozik.

A babaszoba hangulatának feldobása

Ha úgy érzed, kezd összeállni a fejedben a tökéletes babaszoba, akkor hadd adjunk még két jó ötletet! Az egyik, hogy ha szeretnéd pillanatok alatt megváltoztatni a babaszoba hangulatát, azt egy szabályozható erősségű lámpával teheted meg a legkönnyebben. Az egyik nagy kedvenc ma már az óriás baldachin, ami kezdetben a babaágy éke lehet, majd később gyermeked kuckója, ahova bármikor elvonulhat játszani, aludni.  A csodás kiegészítők tárháza nagyon sok egyéb lehetőséget kínál: fotelek, kanapék, puffok, a stílusos játéktárolók és formapárnák, girlandok, dekorbetűk és falmatricák segítségével tökéletes és stílusos hangulatot teremthetsz a szobában.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását