2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Néhány tipp a szivattyú élettartamának meghosszabbításához

A nagy áruházakban jellemzően lehet találkozni kerti gépekre szakosodott osztályokkal, ezek mérete és kínálata együtt változik az évszakokkal. Bizonyára ezeken az osztályokon is lehet találni szivattyúkat, azonban érdemes inkább szakkereskedésben keresgélni.
2020. július 15. szerda 15:04 - HírExtra

 A nagy áruházakban az adott osztályon dolgozó munkatársak rendelkeznek egy bizonyos tudással az ott kapható termékekről, azonban ez az ismeretanyag inkább átfogó és általános, ezzel szemben egy szakkereskedésben dolgozók tudása sokkal koncentráltabb, aminek köszönhetően tudnak segíteni a telepítésben, vagy ismernek szakképzett kivitelezőket.

A minőség sokat jelent

Aki hosszú távra tervez, annak érdemes elkerülnie a több szempontból is problémás olcsó kínai termékeket. Ezek a termékek hatalmas kockázatot hordoznak, nem ritka eset, hogy a nagyon alacsony áron beszerzett új szivattyú az üzembe helyezést követő néhány napon belül azonnal felmondja a szolgálatot. Természetesen a kínai gyártók is készítenek jobb minőségű termékeket, azonban ezek sem bírják olyan sokáig (rendeltetésszerű használat esetében körülbelül 5-6 év az élettartam), ráadásul a meghibásodott alkatrészek utánpótlása akár több hónapot is igénybe vehet, ez búvárszivattyúkra és merülőszivattyúkra egyaránt igaz.

A garancia

A legtöbb termék, így a szivattyúk is rendelkeznek garanciával, viszont a garancia feltételei eltérőek lehetnek, érdemes előre tájékozódni, ugyanis könnyen elveszítheti a termék a garanciát, ha például a nem megfelelő telepítés miatt jelenik meg valamilyen probléma.

Amennyiben minőségi szivattyút vásárolnál, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Szivattyúvilág weboldalán.

A szivattyú egy elektromos eszköz, amely egyik előnye, hogy műszerekkel mérni lehet a különböző mutatóit, így előre lehet jelezni az élettartamot és lépéseket lehet tenni annak meghosszabbítása érdekében. Sajnos ezeknek a műszereknek roppant magas az áruk, ezért megvásárlásuk helyett érdemes inkább időnként bevinni a szivattyút a szervizbe egy karbantartásra. 

Beépített jelzőrendszerrel ellátott szivattyúk

Lehet kapni olyan szivattyút, amelyik már hibásodás-előrejelző rendszerrel van ellátva. Ezekbe a termékekbe nedvességérzékelő, úgynevezett DI-elektróda van beépítve. A jelzőrendszer működését nagyon egyszerűen le lehet írni: ha az elektródának a nedvességet érzékelve megváltozik a vezetőképessége, akkor jelezni kezd a riasztó. A riasztójelzés nem azt jelenti, hogy a szivattyú beázott és már üzemképtelen, hanem csak annyit, hogy a működés már nem hibátlan. Ilyenkor még a teljes beázás, azaz a visszafordíthatatlan károsodás előtt le lehet cserélni az elkopott szigetelést és egyéb szükséges dolgokat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását