2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

MSZP: Ki gyógyítja meg a gyerekeinket?

A koronavírus-járvány rávilágított arra, hogy mekkora problémát okoz az, hogy egyes szakterületeken rengeteg a 65 évnél idősebb orvos, akiknek ráadásul az utánpótlása nincs biztosítva - írja Korózs Lajos hétfői közleményében.
2020. július 6. hétfő 12:23 - HírExtra

Korózs Lajosnak, a Népjóléti bizottság szocialista elnökének közleménye:


A járvány ideje alatt ugyanis a házi gyermekorvosok közel fele nem praktizálhatott amiatt, mert a veszélyeztetett korcsoportba tartoznak, ami csak növelte az ellátási nehézségeket.

Mindezek ellenére a kormány egy olyan költségvetést szavazott meg, amely nem tartalmazza az egészségügyi rendszer átalakításának fedezetét, Kásler miniszter pedig továbbra is a járvány előtti működési rend visszaállításáról beszél. Ezt nem lehet máshogy minősíteni, mint a beteg, gyógyulni vágyó emberek cserben hagyásának.

Ideje felébredni! A Fidesznek végre be kell látnia, hogy a járvány előtti rendszert szigorúan tilos és életveszélyes visszahozni. Sürgős átalakításra van szükség, mert a késlekedés ára emberi életekben mérhető.

Ráadásul a szakemberek is arra számítanak, hogy a járvány ősszel-télen újra támadhat, de akkor a tavaszi tapasztalatokat is figyelembe véve miért nem erre készül a kormány?  

Az MSZP álláspontja szerint cserben hagyás helyett újjáépítésre van szükség az egészségügyi ellátórendszerben is. Ez a feladat pedig egyre sürgetőbb, mert rövid időn belül nem lesz, aki ellássa betegeinket, gyermekeinket, mivel egyre kevesebbeknek vonzó az állami egészségügyben dolgozni.

A Magyar Orvosi Kamara üzenetei világosak: az egészségügynek kiemelt prioritássá kell válnia, az ott dolgozók bérének markáns emelésével együtt, hiszen csak akkor biztosítható a gyógyulás esélye mindenki számára, ha van elegendő orvos, ápoló és eszköz, ha rendelkezésre áll a tisztességes fizetésre, a szükséges eszközök beszerzésére való pénz.

Az MSZP ezért követeli a kiszámíthatóságon és a tisztességes fizetéseken alapuló életpályamodell bevezetését az egészségügyi ágazatban, hogy a dolgozók egy munkahelyen, egy jogviszonyban tudják megkeresni a tisztességes megélhetéshez szükséges jövedelmüket, és továbbra is kitartunk azon tételünk mellett, hogy az ellátás szakszerű megszervezéséért önálló minisztériumnak és kompetens kormánytagnak kell felelnie.

Így lehet biztosítani a megfelelő utánpótlását az egészségügyben és a biztonságos ellátást mindenki számára.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását