2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Álljanak le a háborúk a vírus miatt!

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán egységes határozatban szólított fel a fegyveres konfliktusok szüneteltetésére szerte a világon a koronavírus-járvány feltartóztatásáért – jelentette a Magyar Békekör csütörtökön.
2020. július 2. csütörtök 11:49 - HírExtra

Humanitárius intézkedésével a Biztonsági Tanácsnak az a célja, hogy a nemzetközi szervezetek, köztük az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) orvosokat, egészségügyi berendezéseket, élelmiszer és egyéb segélyeket juttathasson el azokba a térségekbe, amelyekben fegyveres harc dúl, a vírus pedig szabadon terjedhet.
     
A BT határozata minden olyan konfliktusra kiterjed, amely a BT napirendjén szerepel. De nem terjed ki a terrorszervezetek, köztük az Al-Kaida, az Iszlám Állam és az An-Nuszra ellen folytatott harcra.

A Békekör megjegyezte: a testület azért késlekedett ilyen sokáig döntésével, mert az Egyesült Államok hónapokon át ragaszkodott egy olyan passzus határozatba iktatásához, amely megbélyegezte volna Kínát a vírus terjesztéséért, és felelőssé tette volna a járvány terjedéséért az Egészségügyi Világszervezetet. Washington végül is jobbnak látta, ha felhagy szándékával, és elkerüli, hogy a járvány elleni harc fő akadályává váljon.

    A BT határozata legalább kilencven napos fegyvernyugvást ír elő

Forrás: Magyar Békekőr
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását