2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

MSZP: Orbán kicsinyes bosszúja tovább növeli a munkanélküliséget

Orbán Viktor még mindig nem heverte ki az önkormányzati választási vereséget, ami most már a családok megélhetését veszélyezteti - írja a HírExtrához eljuttatott közleményében az MSZP.
2020. május 13. szerda 10:39 - HírExtra

A közlemény szövege:

"A kormány ugyanis álságos és hazug módon a járvány elleni védekezésre és a gazdaság újraindítására hivatkozva kivérezteti az önkormányzatokat, ami miatt egyre több helyen kénytelenek dolgozókat elküldeni.  

Álságos az indoklásuk, hiszen pont azoktól vesznek el, akik erejükön felül végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a kormánynak kellene: védőfelszerelést osztanak a településük minden lakójának, támogatást biztosítanak a családoknak, a munkájukat vesztett embereknek és bérpótlékot fizetnek az egészségügyben dolgozóknak.  A pénzelvonásokkal azonban megakadályozzák a segítségnyújtást, sőt csak fokozzák a bajt.

Hazug az indoklásuk, mert az önkormányzatoktól elvonják a pénzt miközben a költségvetés több száz milliárd forintos szabad tartalékából a propagandára költ a kormány. Több tízmilliárdért azt hazudják a propagandaplakátokon, hogy megvédik a munkahelyeket, a valóság azonban az, hogy csak növelik a munkanélküliséget. Mindezt Orbán kicsinyes bosszúja miatt.

Az MSZP számára a legfontosabb, a magyar emberek életének és egészségének védelme és megélhetési biztonságának garantálása, az önkormányzatok pedig ehhez nagyban hozzájárulnak, éppen ezért lépünk fel a kisemmizésük ellen. Nyomást kell gyakorolni a Fideszre, ezért az MSZP közvetlenül az emberekhez fordul, és online aláírásgyűjtésbe kezdett. Pártállásra való tekintet nélkül kérjük mindenkitől, aki egyetért a szakszervezetekkel és szakmai szervezetekkel is egyeztetett javaslatokkal, hogy aláírásával támogassa a petíciót."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását