2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A németek álítólag sikeresek a védekezésben

Sikeresek az új típusú koronavírus terjedésének lassítására bevezetett intézkedések, így a járvány ismét ellenőrizhetővé vált Németországban - jelentette ki Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter pénteken Berlinben.
2020. április 17. péntek 13:03 - HírExtra

Kiemelte, hogy egyelőre véget ért a fertőzöttek számának robbanásszerű, exponenciális növekedése, csökken az új fertőzöttek napi száma, és április 12. óta a gyógyultak száma meghaladja az aktív esetek számát.
    
Sikerült megakadályozni az egészségügyi ellátórendszer túlterhelődését, így el lehet indulni egy "új normalitás" felé, de az intenzív ágyak 25-30 százalékát továbbra is fenn kell tartani az új típusú koronavírus okozta betegség súlyos eseteinek kezelésére.
    
Fontos a minél szélesebb körű, de célzott tesztelés, eddig mintegy 1,7 millió tesztet végeztek, a heti kapacitást 700 ezerre emelték. Indul az orvosi maszkok kormányzati szervezésű gyártása is, augusztus közepétől heti 50 millió készül majd. Addig az importra összpontosítanak, ezen a héten eddig 80 millió maszk érkezett - ismertette tájékoztatóján a miniszter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását