2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ne játsszon a kormány az érettségizőkkel!

Több mint százezren várták hetek óta az érettségiről szóló döntést, a kormány azonban – az oktatási akciócsoport felállítása ellenére – egyetlen konkrét választ sem adott a diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak és intézményvezetőknek a vizsgákkal kapcsolatosan, egészen a mai napig - írják az ellenzéki pártok közleményükben.
2020. április 16. csütörtök 17:40 - HírExtra

Az ellenzék közös közleményének szövege:

 "Minden érintettet összevetve, több százezer emberből csinált bolondot a kormányzat azzal, hogy az utolsó pillanatban jelezte: a vizsgákat gyakorlatilag a normál menetrend szerint tartják meg, még akkor is, ha a szóbelik elmaradnak.

A kormány a humánjárványt tekintve inkompetenciáról és embertelenségről, a gazdasági-társadalmi következményeket tekintve közönyről tett tanúbizonyságot, az iskolarendszer szereplőit pedig a karantén kezdete óta magára hagyta. Magára hagyta a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket, amikor a távoktatásra való átállásban aktív szerepet kellett volna vállalnia, és magára hagyja most az érettségizőket, felkészítő és vizsgáztató tanáraikat. Ők közösen készülnek évek óta a megmérettetésekre, a felkészülés hajrájában azonban mindannyian magányosan, eszközhiányosan és információk hiányában folytatták ezt.

A mai bejelentés nem pusztán azt jelenti, hogy a hetek óta izgalommal várakozó, felvételiző diákokra rászakad a teher, miszerint két és fél hét múlva ott kell ülniük a tesztsorokkal, de azt is, hogy a nem felvételizőkkel – vagyis az érettségizők harmadával – rendkívüli módon elbántak. 

Azok, akik ősszel már a munkapiacra készültek, vissza kell, hogy üljenek az iskolapadba a záróvizsgákra, miközben a tanulási gyakorlatból kiestek. Az Orbán-kormány oktatáspolitikája a válság alatt is ötletszerű, káros, és keretei közt fel sem merül, hogy az iskolának egy emberközpontú intézményként kellene működnie.

A kormány annyival sem tisztelte meg az érettségire készülő diákokat, hogy időben szólt volna arról, mikor és főképp milyen módon történik a középiskolát lezáró számonkérés."
 

Arató Gergely, DK

Bősz Anett, Liberálisok

Brenner Koloman, Jobbik

Hadházy Ákos, független

Hajnal Miklós, Momentum

Hohn Krisztina, Új Kezdet

Keresztes László Lóránt, LMP

Szél Bernadett, független

Tordai Bence, Párbeszéd

Tóth Bertalan, MSZP  

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását