2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Irán az USA miatt nem tud hatékonyan védekezni?

Az Egyesült Államok Irán ellen foganatosított szankciói miatt eddig nem tudták feltartóztatni a koronavírus járványt Iránban, pedig már több mint három ezer ember életébe került. Irán az ENSZ főtitkárának segítségét kérte a kialakult helyzet miatt – értesült a Magyar Békekör az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetségétől csütörtökön.
2020. április 3. péntek 08:18 - HírExtra

A diplomáciai misszió közreadta Mohamed Dzsavád Zaríf külügyminiszter Antonio Guterres ENSZ-főtitkárhoz küldött levelét, melyben „kollektív büntetésnek” minősíti, amit az USA az iráni nép ellen elkövet. Irán nem csak a szükséges orvosi eszközökhöz nem juthat hozzá a szankciók miatt, hanem népéhez még az iráni kormány járványról szóló információi sem juthatnak el az Interneten keresztül, mert a Google nem engedi meg – tűnik ki az iráni diplomácia vezetőjének leveléből. Súlyos gond tapasztalható az élelmiszer utánpótlás terén is.

A Békekörhöz eljuttatott üzenetében Irán budapesti nagykövetsége együttérzéséről és szolidaritásáról biztosítja a magyar népet és kormányt a határokon átívelő járvány elleni küzdelmében.

A Magyar Békekör válaszul elismerését és köszönetét fejezte ki egy olyan országnak és népének, amelyet a járvány sokkal jobban sújt, mint Magyarországot, mégis képes együtt érezni és szolidaritásáról biztosítani a magyar népet.

A Magyar Békekör arra kérte Irán budapesti nagykövetét, hogy Irán azoktól az országoktól kérjen segítséget, amelyek készek segíteni, és bizonyították segítő készségüket a szankciók dacára is. Elítéljük azt a politikát, amely hatalmi törekvései alá rendeli az emberek egészségét, és nemcsak Iránban akadályozza a járvány leküzdését, hanem ezzel a magatartásával világméretekben is hátráltatja - áll a Békekör pénteken kiadott közleményében.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását