2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jó üzletet kötött a Richter

Kizárólagos megállapodást kötött a Richter Gedeon Nyrt. és a Myovant Sciences GmbH egészségipari vállalat egy nőgyógyászati betegségek kezelését szolgáló tabletta Egyesült Államokon  kívüli piacokon történő értékesítésére.
2020. március 31. kedd 12:16 - HírExtra

A Richter keddi tájékoztatása szerint a megállapodás a méhmióma és az endometriózis kezelését szolgáló relugolix kombinációs tabletta forgalmazásáról szól Európa, a Független Államok Közössége, Latin-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland területén. A Myovant a tablettához kapcsolódó valamennyi, az Amerikai Egyesült Államok területére vonatkozó jogot és a Relugolixnek a nem nőgyógyászati indikációira vonatkozó jogait megtartja magának.
    
A Myovant szerződéskötéskor 40 millió dollár mérföldkőbevételt kap és a hatósági engedélyezések egyes mérföldkövei eléréséhez kötött további, legfeljebb 40 millió dollár mérföldkőbevételre jogosult. Az engedélyezés utáni értékesítési szintekhez kötött mérföldkő bevételek 107,5 millió dollárt tehetnek ki, és ugyancsak az értékesítés mértékéhez kötik a felek a sávosan fizetendő royalty nagyságát is.
    
A megállapodás értelmében a Myovant irányítja továbbra is a tabletta globális fejlesztési tevékenységét. A Richter felelőssége lesz a helyi klinikai fejlesztés, gyártás, valamint a teljeskörű értékesítés saját illetőségi területén. A Myovant opciós lehetőségként hagyja nyitva a Richter számára a relugolix kombinációs tabletta jövőbeni fejlesztésében való közreműködés lehetőségét.
    
A közleményben kitérnek arra, hogy 2020 márciusában a Myovant törzskönyvezési kérelmet nyújtott be az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) a relugolix kombinációs készítménynek a méhmiómához kapcsolódó középsúlyos és súlyos tünetek kezelésére. A kérelem validálása megtörtént és jelenleg annak értékelése folyik.
    
A közlemény szerint Bogsch Erik, a Richter elnöke hangsúlyozta, hogy a gyógyszeripari vállalat stratégiájának központi elemét képezi a kiemelt nőgyógyászati portfólió legújabb innovatív termékekkel való folyamatos bővítése.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását