2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Egyre több a kijárási tilalom

A többi nyugat-balkáni ország után Montenegró is kijárási tilalmat vezetett be keddtől.
2020. március 31. kedd 11:11 - HírExtra

Hétköznapokon este 19 és hajnali 5 óra között, hétvégenként pedig 13 és 5 óra között lesz tilos az utcán tartózkodni Montenegróban. A 620 ezres Adria-parti államban keddre 91-ről 105-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma. A kormány korábban lezárta a szárazföldi, légi és tengeri határokat, megtiltotta a tömeges rendezvényeket és bezáratta az iskolákat az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta járvány megfékezése érdekében.
    
Koszovóban hétfőről keddre 94-ről 106-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. A múlt szerdán megbukott pristinai kormány már semmilyen elővigyázatossági intézkedést nem tud foganatosítani, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, mikor lehet új kormánya a nyugat-balkáni államnak. Sajtóinformációk szerint az államfő már megkezdte az egyeztetést a pártokkal.
    
Bosznia-Hercegovinában már kilenc halottja van a Covid-19 betegségnek, és egy nap alatt 323-ról 368-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.
    
Észak-Macedóniában hétfőn 259, kedden már 285 igazolt fertőzött volt, a halottak száma hét.
    
Szerbiában egy nap alatt 741-ről 785-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, és már 16-an haltak bele a betegség szövődményeibe. A kormány gazdaságmentő intézkedéseket fontolgat, elővigyázatossági intézkedésként pedig várhatóan napokon belül 24 órás kijárási tilalmat vezetnek be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását