2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

15 milliárd forint jut egészségügyi eszközökre

Több mint 15 milliárd forintot csoportosít át a kormány a koronavírus elleni védekezésben használt egészségügyi eszközök beszerzésére - mondta a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2020. március 25. szerda 08:02 - HírExtra

Farkas Örs közölte, kedden négy - a vírus elleni védekezéssel kapcsolatos - kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Ezek közül a két legfontosabb a 15 milliárd forintos átcsoportosítás és a hiteltörlesztések könnyítésével foglalkozó újabb döntés.
    
Az utóbbiról azt mondta, a hiteltörlesztési moratórium mostantól vonatkozik a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevőkre és a munkáltatók által adott kölcsönre is.
    
Döntöttek arról is, hogy a december 31-ig tartó törlesztési moratórium után a bankoknál felhalmozódott költségeket a futamidő alatt igazságosan és évente egységesen kell elosztani.

"A kormányzat végzi a munkáját, a probléma ott van, hogy az ellenzéki képviselők egyáltalán nem érzik a felelőségüket eben a típusú védekezésben" - fogalmazott.

Farkas Örs az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában azt mondta, képmutatás, hogy miközben az ellenzéki képviselők nem segítik az Országgyűlés, illetve a kormány munkáját abban, hogy hatékonyan tudjon fellépni a koronavírus elleni védekezésben, egy szót sem szólnak, amikor Karácsony Gergely főpolgármester egyedül hoz meg döntéseket, amivel "kvázi magához ragadja a hatalmat".

Emlékeztetett, a veszélyhelyzetet meghatározott időre hirdették ki, s ez a napokban lejár, ami azt jelenti, hogy az ez idő alatt meghozott egyes rendelkezések is hatályukat vesztik.

Hangsúlyozta, az ellenzéki képviselőknek támogatniuk kellett volna a kormányt a veszélyhelyzet meghosszabbításában, így már kedden megszülethetett volna ez a döntés. Enélkül a kormánynak várnia kell néhány napot, míg meghosszabbíthatja a veszélyhelyzetet, s addig lesz egy átmeneti időszak - tette hozzá.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását