2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Maradj otthon, ha beteg vagy!

Aki észleli magán a koronavírus tüneteit, maradjon otthoni karanténban! - figyelmeztettek a koronavirus.gov.hu oldalon hétfő este.
2020. március 24. kedd 09:38 - HírExtra

Kiemelték: a koronavírus-fertőzés 3 legtipikusabb tünete: láz (a fertőzöttek 88 százalékánál), száraz köhögés (68 százalék), fáradékonyság, gyengeség  (38 százalék).
    
E tünetek mellett előfordulhat még köpetürítéssel járó köhögés (33 százalék), nehézlégzés (19 százalék), torokfájás (14 százalék), fejfájás (14 százalék), izom- vagy ízületi fájdalom (15 százalék), hidegrázás (11 százalék), orrdugulás, orrfolyás.
    
Ritkábban, de előfordulhat hányás (5 százalék), hasmenés (4 százalék) is.
    
Hangsúlyozták: a koronavírus most már mindenhol ott lehet Magyarországon is. Bárki és bárhol hordozhatja a vírust és bárkinek továbbadhatja a fertőzést.
    
Azt írták: a fertőzöttek nagy része csak enyhén betegszik meg, de vannak, akik tünetmentesek is lehetnek. Nagyon fontos tudni, hogy ha meg is fertőződik valaki, a legtöbb esetben - az influenzához hasonló tünetekkel  - enyhe lefolyású a betegség. A legtöbben (nagyjából 80 százalék) bármely speciális kezelés nélkül felépülnek a betegségből. Azonban lehet, hogy valaki nem betegszik meg súlyosan, de másokat meg tud fertőzni - emelték ki.
    
Kórházba csak a súlyos tüneteket (például légzési nehézséget)  mutató, kórházi ellátást igénylő betegek kerülnek.
    
Kiemelték továbbá, hogy a koronavírus-fertőzés kifejezetten az idős emberekre, krónikus betegekre veszélyes, rájuk kell legjobban vigyázni. Minden 6 fertőzöttből nagyjából 1-nél alakul ki súlyos betegség és légzési nehézség. Azoknál valószínűbb ezeknek a kialakulása, akiknek már olyan meglévő egészségügyi problémáik vannak, mint a magas vérnyomás, szívproblémák vagy cukorbetegség, valamint az idősebbeknél.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását