2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A bankszövetség segíteni akar

Fontos feladat a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalatok és családok megsegítése - közölte a Magyar Bankszövetség főtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
2020. március 18. szerda 12:03 - HírExtra

Kovács Levente elmondta: a vállalatoknak - főleg a logisztika, a vendéglátás és a szállodaipar területén szereplőknek - az okozhat nehézséget, hogy elvesznek az üzletek, és alacsony szintre esnek vissza az együttműködések, a lakosság pedig a jövedelemkiesés miatt kerülhet nehéz helyzetbe.     

A bankszektor keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel a ténylegesen rászorulóknak tud segíteni. A források helyes felhasználása ugyanis különösen fontos, mert a vírus lecsengése után a magyar gazdaságot gyorsan kell mozgásba hozni, ehhez pedig egészséges bankszektorra van szükség - hangsúlyozta, hozzátéve: Magyarország így nem a lassú felzárkózók, hanem a gyorsan előretörők közé tartozna.     

A főtitkár kiemelte: a bankszektor felkészült minden eshetőségre, a fiókok folyamatosan ki tudják szolgálni az ügyfeleket, készpénz is elegendő menyiségben áll rendelkezésre, és a kártyás fizetés, valamint a digitális csatornák is működnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását