2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Petíciót indít a Momentum

Fekete-Győr András a Momentum elnöke és Havasi Gábor a főváros egészségügyi tanácsnoka bejelentették, hogy “Agymosás helyett kézmosást!” címmel online petíciót indítanak.
2020. március 7. szombat 14:53 - HírExtra

Fekete-Győr elmondta, elfogadhatatlan, hogy Magyarországnak nincs külön egészségügyi minisztere, még világjárvány idején sem - az ijesztően felkészületlen Kásler Miklós minden megszólalása árt az ügynek. Nincs külön oktatási miniszter, pedig a jövő egyik legfontosabb kérdése a magyar tudás és versenyképesség. Nincs külön környezetvédelmi miniszter, sőt, már államtitkár sem, pedig a klímapolitikán múlik, lesz-e egyáltalán jövő. Van viszont külön propagandaminiszter, és kormányzás helyett az ő plakátjait vannak mindenhol. Rogán Antalra semmi szükség nem lenne egy valódi demokráciában, valódi kormányzás esetén.

“Nincs felesleges 150 milliárd forintja Magyarországnak a propagandára! Ugyanis Rogán Antal ennyi pénzt kért és kapott arra, hogy a “börtönkártérítésekről” szóló úgynevezett konzultációt reklámozza! Micsoda abszurd kép: hiánycikk a kézfertőtlenítő, üresek a polcok, nincs elég férőhely, de migránsozós és Soros-plakátokba csomagolnák az országot! Mit mondanak majd annak az embernek, aki a zsúfolt kórházban órákat vár? Azt, hogy nézze addig a köztévén a rasszista reklámokat?”

Rogán Antal azonnal mondjon le erről a 150 milliárdról és azt a kormány fordítsa járványügyi célokra, fordítsa a koronavírus elleni védekezésre és tájékoztatásra. Agymosás helyett kézmosást támogassunk!

A Momentum aláírásgyűjtésbe kezd ennek érdekében, a https://peticiok.momentum.hu/koronavirus címen aláírható petícióban azt követeli, hogy azonnal vonják el a propagandabüdzsét, és a magyar emberek életét, egészségét óvják helyette.

Havasi Gábor, a Momentum egészségpolitikusa és Budapest egészségügyi tanácsnoka vezeti azt a csapatot, mely egy javaslatcsomagot dolgoz ki arra, hogy ezt a pénzt hogyan lehet a leghatékonyabb módon felhasználni a koronavírus elleni védekezésben.

Havasi elmondta, hogy több háziorvos is jelezte már, hogy hamarosan kifogynak a fertőtlenítőszerekből, de az akadozó ellátás miatt nem tudnak rendelni. A háziorvosok, az alapellátók, akik először találkoznak a betegekkel, nem rendelkeznek forrásokkal arra, hogy felkészüljenek egy extrémebb helyzetre. A kormány ebből a 150 milliárdból azonnal biztosítson forrást a háziorvosoknak, a járóbeteg szakellátóknak és a fekvőbeteg intézményeknek. Egy-egy fertőző beteg elhelyezése az átlagos hétköznapokban is gyakran problémát jelent, mert Magyarország nem rendelkezik megfelelő fekvőbeteg kapacitással, így egy ilyen járvány esetében sürgős forrás átcsoportosítások szükségesek.

“Hallani, hogy a kormány két-háromszoros áron szerez be lélegeztető gépeket. Az a javaslatunk, hogy tegyenek le a lopásról és inkább két-háromszor annyi gépet vásároljanak, felkészülve a légzési elégtelenségekkel szenvedő betegek ellátására!”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását