2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Joe Satriani új lemezzel jön Budapestre

Április 10-én jelenik meg Joe Satriani legújabb, 18. lemeze, ami után pár nappal kezdetét is veszi egy több hónapig tartó lemezbemutató turné. A Shapeshifting Tour keretében a gitáros május 8-án érkezik Budapestre, ahol a Barba Negra Track színpadán játszik majd.
2020. március 4. szerda 16:02 - HírExtra

A G3 gitárosturné alapítójaként és a Chickenfoot tagjaként is ismert amerikai zenész, Joe Satriani Kenny Aronoff dobossal (John Fogerty), Bryan Beller basszusgitárossal (The Aristocrats) és Rai Thistlethwayte billentyűssel (Thirsty Merc) turnézik ebben a szezonban, a koncerteken pedig hangsúlyos szerepet kap az áprilisban megjelenő Shapeshifting album. Természetesen a régi nagy kedvencek sem maradnak ki a programból: biztosan hallhatjuk majd a Cherry Blossoms-t, az Always with Me, Always with You-t, a Flying In A Blue Dreamet és persze a Surfing With The Alient is.

Az új albumról eddig egy dalt kaptunk, a Nineteen Eighty címűt, ami egy spirituális utazás a ’80-as évekbe… abba az időszakba, amikor Satriani még legelső bandájával, a The Squares-szel játszott, és nem igazán számított ismertnek. „Abban az évben, amikor az American Gigolo, a The Shining, a Raging Bull és a Caddyshack kijött, csak zúzni akartam. A Nineteen Eighty az én nagyenergiájú, instrumentális visszautazásom abba az évbe” – magyarázza a gitáros.

A Shapeshifting album a Sony Music/Legacy Recordings gondozásában jelenik majd meg. Satriani és Jim Scott (Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, Tom Petty & The Heartbreakers) közösen végezték el a produceri feladatokat, míg a maszterelésért John Cuniberti a felelős. A lemezen több zenész, köztük a legendás dobos, Kenny Aronoff is játszik, aki a turnéra is elkíséri Satrianit, de részt vett a felvételeken Chris Chaney basszusgitáros (Jane’s Addiction) és Eric Caudieux billentyűs is, csak úgy mint Lisa Coleman (The Revolution) és Christopher Guest. 

A Shapeshifting turné európai része összesen 42 állomásból áll, nemsokára pedig bejelentik az amerikai dátumokat is. A budapesti koncert időpontja már fix: Satrianit május 8-án láthatjuk majd a Barba Negra Track szabadtéri színpadán.

Forrás: Sajtóművek
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását