2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Diplomás bérminimum jön?

A diplomások megbecsülése érdekében diplomás bérminimum bevezetését szorgalmazza az LMP.
2020. február 25. kedd 13:26 - HírExtra

    Hohn Krisztina, a képviselőcsoport tagja keddi sajtótájékoztatóján elmondta, ennek összegét nem határozzák meg törvénymódosító javaslatukban, a feladatot a kormányra bíznák, hogy kiderüljön: mennyit ér a kabinet számára egy diploma.

    Megjegyezte ugyanakkor, hogy a garantált bérminimumhoz képest legalább akkora különbséget tartanának elképzelhetőnek, mint amekkora arányaiban a minimálbér és a garantált bérminimum között van. A politikus bírálta a kormány Szakképzés 4.0 stratégiáját. Kijelentette: sokaknak volt "lutri" idén a középiskolai jelentkezés, mert nincs átfogó információ a szakképzésben várható változásokról.

    "2020 elején az új szakképzési törvény és az új Nemzeti alaptanterv együttes erővel vési kőbe a szegregáció, a társadalmi különbségek és az összeszerelő üzem politikájának fogalmait" - fogalmazott.

    Bírálta, hogy kevés idő áll rendelkezésre a felkészülésre, és azt is, hogy az új rendszer szerinte nem az életre, nem a hosszú távú alkalmazkodásra készíti fel a fiatalokat, csupán a rövidtávú munkaerőpiaci igényeket elégíti ki.

    Hohn Krisztina kiszámítható előmeneteli rendszert sürgetett a szakképzésben dolgozók számára, és azt is szorgalmazta, ezen pedagógusok ismét közalkalmazottként dolgozhassanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását