2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Párbeszéd: Orbán valljon színt a nyílt náci propagandáról

A Párbeszéd a Médiatanácshoz fordul és vizsgálatot kezdeményez a Hír TV február 8-i, a kitörés napjáról készített adásának kiegyensúlyozottságáról. Továbbá azt kérjük Orbán Viktor miniszterelnöktől: foglaljon állást a történtekről. Amíg pedig a Hír TV nem kér bocsánatot az egyoldalú, a náci terror áldozatait sértő riportja miatt, a Párbeszéd politikusai – Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármesterrel egyetértésben – nem válaszolnak a tévétársaság megkereséseire.
2020. február 11. kedd 13:29 - HírExtra

Orbán Viktor miniszterelnöknek nyilatkoznia kell arról, hogy a február 8-i, a kitörés napjára szervezett neonáci megemlékezés kapcsán miként fordulhatott elő: az állami hirdetésekkel teletömött, nyílt kormánypropagandát sugárzó Hír TV végtelenül egyoldalúan, az uszító szólamokat felerősítve számolt be az eseményekről, s már-már negatív színben tüntette fel az antifasisztákat.

A Párbeszéd amondó: a Hír TV beszámolója sérti a náci terror áldozatainak emlékét, valamint sérti a médiatörvényt is. Az ugyanis egyértelműen kimondja: minden közérdeklődésre számot tartó eseményről az összes fél álláspontját semlegesen bemutatva kell tájékoztatni. A Hír TV tudósításában ez nem valósult meg, a végeredmény pedig szörnyű időket idézett fel mindannyiunkban.

A Párbeszéd a Médiatanácshoz fordul és vizsgálatot kezdeményez a Hír TV február 8-i adásának kiegyensúlyozottságáról. A mi véleményünk természetesen egyértelmű: a tudósítás a neonácik mellé állt, ami tűrhetetlen a Párbeszéd számára.

Emellett Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnöke írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy foglaljon állást a történtekről. Azt gondoljuk ugyanis, hogy magyar miniszterelnökként kötelessége a szélsőséges eseményekre megnyugtató válaszokat adni.

Továbbá mindaddig, amíg a Hír TV nem kér bocsánatot a neonácikat támogató tudósításáért, sem a Párbeszéd politikusai – ahogy Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármester is jelezte posztjában –, sem a Városháza nem válaszol a Hír TV megkereséseire, kérdéseire.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását