2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Önéletrajzunkba mennyi információt tüntessünk fel?

A régi felfogás szerint az önéletrajzunkba az addig szerzett összes tapasztalatunkat és munkahelyünket tüntessük fel. Azonban mára ez már egy téves elképzelés.
2020. február 5. szerda 12:40 - HírExtra

Önéletrajzunk ma már nem egy dokumentáció, sokkal inkább egy reklámanyag saját magunkról. Egy olyan anyag, aminek célja, hogy eladjuk vele magunkat.

Az önéletrajzunknak éppen ezért nem egy unalmas leíró jellegű 1 oldalas dokumentumnak kell lennie, hanem a megpályázni kívánt pozíciónkhoz leginkább releváns szakmai tudásunk bemutatójának. Ha mi már 10-15 éve dolgozunk egy adott szektorban, akkor nem érdemes a nyári munkánkat feltüntetni, hiszen az nem javítja önéletrajzunk minőségét, sőt talán ellenkezőjét válthatja ki.

Szakmánkba illően, ami jelentkezésünket erősíti, olyan pozíciókat és szaktudást érdemes feltüntetni. Mindig időrendi sorrendben haladjunk. A legfrissebbtől a legrégebbiig. Ezek mellett fontos, az önéletrajzunk forma világa. Ha tehetjük, használjunk színeket, hogy minél látványosabb és egyedibb legyen. A HR-es kolléga nagyjából pár másodpercet tölt ezeknek a dokumentumok átnézésével. Ennyi időnk van felhívni a figyelmet magunkra a többiek között és elérni, hogy minket hívjanak be állásinterjúra. 

A sikeresebb állás keresésünket a DebrecenAllas.hu weboldal segítheti, ahol a legfrissebb debreceni állásokat találhatjuk. Kattintson, ha érdeklik az új debreceni állások. Online jelentkezési rendszer van, ahol képesek vagyunk azonnal pályázni, és ha szerencsénk van akár már holnap állásinterjún találhatjuk magunkat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását