2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
Összehangolja az új típusú koronavírus okozta járvány megfékezését és a vírus hatására kialakuló betegség legyőzését szolgáló erőfeszítéseket a világ hét legfejlettebb ipari országa, a G7-csoport - jelentette be hétfőn Berlinben a német szövetségi egészségügyi miniszter.
2020. február 4. kedd 07:57 - HírExtra

A új vírus révén keletkezett helyzetet csak nemzetközi és európai szinten összehangolva lehet megfelelően kezelni - emelte ki Jens Spahn az Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Japán, Kanada, Németország és Olaszország alkotta informális csoport egészségügyi minisztereinek telefonkonferenciája után.

A G7 csoport tagjai a lehető legnagyobb mértékben összehangolják az utazásra vonatkozó előírásaikat és óvintézkedéseiket, a koronavírussal kapcsolatos tudományos kutatómunkát és az együttműködést Kínával, az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és az Európai Unióval - mondta a miniszter német hírportálokon ismertetett közleménye szerint.

Hozzátette, hogy kedden további megbeszéléseket folytat majd brit és francia kollégájával.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg Vuhanban. A közép-kínai városból elindult járvány 23 országot ért el. A vírus több mint 17 300 embert fertőzött meg, a túlnyomó többséget Kínában. Az ázsiai országon kívül csupán 151 fertőzést jelentettek az egészségügyi hatóságok. A halálos áldozatok száma 360 felett van, Kínán kívül egyetlen haláleset történt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását