2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

3 kevésbé ismert ok, amiért érdemes gyakrabban gombákat fogyasztani

Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen csekély mértékű, pedig egészségügyi szempontból a gombából készült ételek rendkívül kedvezőek a szervezet számára. Ismerje meg a gombafogyasztás 3 különleges hatását, és építse be étrendjébe a kiváló ízvilággal rendelkező gombákat.
2020. január 16. csütörtök 17:48 - HírExtra

 

A gombák kiváló immunerősítők

Aki az immunrendszerét szeretné erősíteni a különböző betegségekkel szembeni védelem fokozása érdekében, annak mindenképpen érdemes rendszeresen gombát fogyasztania. A gombák kifejezetten gazdagok az úgynevezett béta-glükánban, amely a sejtfalakban található cukorféle. A béta-glükán bizonyítottan erősíti az immunrendszert, és elősegíti az őszi hónapokkal beköszöntő influenzás megbetegedések elleni hatékony védelmet. A Matusz-Vad Webáruházban kapható gombák a legkiválóbb gasztronómiai elvárásoknak is tökéletesen megfelelnek, és a frissesség mindig garantált.

Hatékonyan segítik a koleszterinszint csökkentését

A gombafélék alapvetően koleszterinmentesek, azonban a bennük található béta-glükánnak és kitinnek köszönhetően a rostok kiválóan képesek csökkenteni a szervezet koleszterinszintjét. Kutatások szerint a gombában található tápanyagok segítenek a máj számára feldolgozni a koleszterint, és emiatt nagyobb hatékonysággal távozik a véráramból a szervezet számára szükségtelen koleszterin mennyiség. A gomba rendszeres fogyasztásával jelentősen elősegíthető a megfelelő vérnyomás és vérkeringés biztosítása is.

B-vitaminban és D-vitaminban egyaránt gazdagok

A különböző gombafélék, mint az erdei fekete szarvasgomba, rókagomba vagy a vargánya kifejezetten sok B-vitamint és D-vitamint tartalmaz. Vegetáriánusok számára ez külön szerencsés hír, hiszen a szervezet számára fontos B12-vitamin elsősorban az állati eredetű élelmiszerekben található meg. Azonban a gombafogyasztás segítségével tökéletesen pótolható a kellő B12-vitamin mennyiség, így a szervezet nem szenved hiányt ebben az esszenciális vitaminban sem.

A D-vitaminról érdemes megjegyezni, hogy az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért más forrásból szükséges fedezni a szükségletet. A D-vitamin bevitele elsősorban a napfény segítségével történik, azonban az őszi és téli évszakokban a kevés napsütés miatt a szervezet nagyon nehezen tud hozzájutni. Ilyenkor érdemes a gombafogyasztás szerepét előtérbe helyezni, hiszen a gombák azon kevés ételek közé tartoznak, amelyek jelentős mennyiségű D-vitamint tartalmaznak. A D-vitaminok segítik a kalcium hatékony felszívódását, illetve a csontok növekedésében és védelmében egyaránt kiemelkedő szerepet játszanak. Érdemes tehát rendszeresen gombából készült ételeket fogyasztani, hiszen garantáltan pozitív egészségügyi hatásokat biztosítanak a szervezet számára.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását