2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A jó bejárati ajtó ismérvei

Teljesen mindegy, hogy azért cserél bejárati ajtót, mert felújítja a lakását vagy a régi tönkrement, esetleg betörtek, vagy azért, mert új lakást vesz, körültekintően kell döntenie. Ugyanis a bejárati ajtót nagy valószínűséggel sokáig fogja használni, hiszen nem szoktuk évente lecserélni. A másik ok, amiért fontos, hogy milyen ajtót választ, az az, hogy ez fogja megvédeni a legfőbb értékeit, ez nyújt biztonságérzetet önnek.
2019. december 10. kedd 07:50 - HírExtra

Éppen ezért érdemes alaposan körüljárni ezt a kérdést, annál is inkább, mert a hatalmas választékban nem könnyű megtalálni a legmegfelelőbbet. 

Milyen szempontok szerint válasszon? 

Alapvetően négy olyan szempont van, amelyeket érdemes megfontolnia új bejárati ajtó vásárlásakor: esztétikai, biztonsági, szerkezeti és beépíthetőségi szempont. 

Az ajtó megjelenését tekintve azt kell eldönteni, hogy mennyire legyen egyedi. Ilyenkor figyelembe kell venni a lakás stílusát is, és olyan ajtót érdemes választani, ami összhangban van azzal, harmonizál vele, mert akkor mutat jól. El kell dönteni az ajtó színét és ha van, a mintáját, a méretét, a formáját, és azt is, hogy legyen-e benne üvegbetét. Ki kell választani a kilincset és a zárat, ahogyan azt is, hogy merre nyíljon az ajtó. 

Az esztétikai szempont mellett a másik nagyon lényeges kérdés a biztonság. Tekintettel arra, hogy az ajtó védi minden értékét, nagyon fontos, hogy ön is biztonságban érezze magát, ezért ehhez mérten kell meghatározni a zárak számát, az ajtó anyagát, valamint azt, hogy legyen-e benne kukucska vagy sem.

Szerkezetileg elengedhetetlen, hogy az megbízhatóan záródjon, pontosan nyíljon és csukódjon. A beépíthetőség pedig azért lényeges, mert tudnia kell, hogy az ajtó pontosan illeszkedik-e a számára kijelölt résbe, mert igen kellemetlen, ha az új bejárat miatt bontani vagy falazni kellene. 

Milyen a jó bejárati ajtó? 

A jó bejárati ajtót tehát a fentiek figyelembe vételével érdemes meghatározni és kiválasztani.

A bejárati ajtó komoly és intenzív igénybevételnek van kitéve, hiszen folyamatosan nyitjuk és csukjuk, ezért elsősorban masszívnak kell lennie, hogy bírja a mindennapos használatot. Ráadásul, ha az ajtó nincs tetővel védve, még az időjárás viszontagságainak is ki van téve, ebben az esetben még hatványozottabban igaz az, hogy strapabírónak kell lennie. Szintén a hőmérséklet változások miatt elvárás, hogy jó hőszigetelő is legyen. Jól zárjon, hogy télen ne az utcát fűtsük.

Az Unisec-nél kapható bejárati ajtó megfelelően biztonságos. Ez nagyon fontos, ugyanis az ajtón keresztül jutunk be a lakásba, ahol az értékeink vannak. Ennek megfelelően több ponton záródó biztonsági zárral felszerelt ajtót válasszon, mert minél több zár van egy ajtón, annál nehezebben tudnak bejutni az illetéktelen behatolók.

Ugyancsak fontos, hogy a jó bejárati ajtó esztétikailag is megfelel az elvárásoknak, hiszen az alapjaiban határozza meg egy ház külső megjelenését és stílusát. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását