2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Öncenzúra a Top Gun folytatásában?

Sasszemű rajongók érdekes dolgot vettek észre a Top Gun: Maverick című szuperprodukció előzetesében, amely az 1986-os világsiker folytatása. A főhős – Tom Cruise – továbbra is legendás pilótadzsekijét viseli, amelyet elhunyt édesapjától örökölt.
2019. december 9. hétfő 08:59 - HírExtra

 

 A dzsekin különféle zászlók szerepelnek, amelyek a hős apa egykori bevetési helyszíneire emlékeztetnek. Az előző részben látható volt a dzsekin Tajvan zászlaja, most viszont már lemaradt. A Marketplace portál megpendíti, hogy a film alkotói talán a kínai mozis piac megnyerése érdekében mondtak le a tajvani zászlóról. A szigetország, amely szembenáll Kínával, 1960-ig az USA közeli szövetségese volt, Amerika azonban lazított a kapcsolatokon, hogy normalizálja viszonyát a világ legnépesebb országával. 

Tajvant Kína nem ismeri el önálló államnak, szakadár tartománynak tekinti, és állandó a feszültség közöttük. „Az a sejtésem, a változtatás indítéka az volt, hogy a film könnyebben forgalmazható legyen a kínai piacon – mondja Tom Secker, a Spy Culture újságírója. – A kínai mozis piac az egyik legnagyobb a világon, a barátság megért egy ilyen gesztust.”

„Kínában a tajvani zászló tabunak számít – mondja Ying Zhu, a New York-i Hong Kong Baptist University filmes kutatója. – Semmilyen formában nem ábrázolható, ennyi.”

A Top Gun: Maverick a Paramount Studios filmje, de egyik befektető és forgalmazó partnere a kínai Tencent Pictures. „Hollywood és kínai partnerei ismerik a szabályokat, tudják, milyen határokat nem szabad átlépni – mondja Zhu. – Az öncenzúra a játszma szerves része.”

A Top Gun: Maverick visszahozza Tom Cruise-t a címszerepben, visszatér Val Kilmer is mint Iceman, a romantikus szálat pedig Jennifer Connelly képviseli.

Forrás: UIP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását