2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elad valamit a Rába kétmilliárdért

Várhatóan több mint kétmilliárd forintért értékesíti egyik győri ingatlanát a Rába Járműipari Holding Nyrt., miután előzetes tárgyalásokat követően vételi ajánlatot kapott Európa egyik vezető multinacionális kereskedelmi vállalatától - közölte a győri székhelyű járműgyártó szerda este az MTI-vel.
2019. december 5. csütörtök 12:39 - HírExtra


 

    A közlemény szerint a győri belvárosban található, Városrétként ismert terület kereskedelmi zónának minősített egyik részére kapott ajánlatot a Rába.

    A közlemény idézi Pintér Istvánt, a Rába elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a következő hónapokban véglegesítik a dokumentumokat, és a tervek szerint a tranzakciót a Rába közgyűlése jövő év áprilisában fogadja el. A Városrét-ingatlan hasznosításának első lépése a vállalat reményei szerint lendületet adhat a minőségi területek további értékesítésének - fogalmazott.

    A Rába a kétezres évek elején működési igényeinek megfelelően egy telephelyre koncentrálta győri tevékenységét, ezzel 43 hektáros területet szabadított fel Győr belvárosának közvetlen közelében. A Mosoni-Duna partján fekvő területeket a lehető legmagasabb ingatlanérték elérése érdekében a társaság kiürítette, előkészítve későbbi értékesítésüket.

    A Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág.

    A csoport árbevétele 2019 első három negyedévében csaknem 38 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 34,7 milliárd forintról, míg az  adózott nyeresége 32,7 százalékkal, 425 millió forintra csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A csoport üzemi eredménye az első három negyedévben 97 millió forinttal meghaladva az előző évit, 1,192 millió forintra nőtt.

    A vállalat november 19-én jelentette be, hogy sikeresen befejeződött a próbaüzem és elkezdődött a mellső futómű-tengelyek sorozatgyártása a saját fejlesztésű szerszámokkal az új gyártósorán. A fejlesztés a 2016-ban elindított, 10,5 milliárd forint keretösszegű technológiafejlesztő és kapacitásbővítő beruházási program részeként valósult meg.

    November 27-én pedig azt közölték, hogy a Rába Járműalkatrész Kft. évi kétmillió euró (662,7 millió forint) értékű, hét évre szóló keretszerződést kötött autóipari ülésrendszerek beszállítására az autóipar egyik legnagyobb multinacionális beszállítójával.

    A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását