2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az Epson is csökkenti a kibocsátást

Az Epson megerősítette elhivatottságát a a karbon-intenzitás csökkentése mellett (az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése) az ENSZ Éghajlat-változási konferenciája (COP25) kapcsán, melyet december másodika és tizenharmadika között tartanak Madridban.
2019. december 5. csütörtök 14:29 - HírExtra

 

Össztársadalmi elvárás, hogy a vállalatok élen járjanak és példát mutassanak az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésében, illetve a fenntarthatóság elérésében. Az Epson hisz benne, hogy a vállalat fejlesztései jelentős szerepet játszhatnak az ENSZ fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals) elérésében.

A klímaváltozásra megoldásokat kereső COP25 mellett szólalt fel az Epson globális elnöke, Minoru Usui is: „A politikai és gazdasági bizonytalanságok erősödnek, a világunk kihívásokkal teli. Őszintén hiszem, hogy az Epson szerepe az, hogy globális szinten segítsen elérni a fenntarthatóságot és a világunkat egy jobb hellyé tegye. A környezettudatos termékeink és a hőtermelés nélküli tintasugaras technológiánk mellett azzal is harcolunk a klímaváltozás ellen, hogy csökkentjük az üvegházhatású gázkibocsátást a gyártás és a teljes ellátási lánc tekintetében, hogy elősegítsük az átalakulást a dekarbonizált jövő felé. A klímaváltozás komoly probléma elé állítja bolygónkat, az Epsonnál pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy kezeljük ezt. Célul tűztük ki az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését az összes üzleti tevékenységünkben és a teljes ellátási láncban egyaránt, hogy teljesíthessük a párizsi egyezmény kritériumait. Ezeket a célokat a Science Based Targets initiative (SBTi) hitelesítette. Büszkén jelenthetem be, hogy az Epson jó úton halad ezen célok elérése felé.”

„Már nem felelősségteljes vagy akár csak elfogadható a várakozó álláspont, ahogy az sem, hogy a klímaváltozást átlagos problémaként kezeljük. Mindannyiunknak el kell köteleznünk magunkat és ösztönözni kell másokat is a változásra. Vezetnünk kell a változást, jó példával járni elől, megtenni a megfelelő intézkedéseket az éghajlatváltozás kezelésével kapcsolatosan a magánéletünkben és az üzleti döntéseink során egyaránt.” – tette hozzá Henning Ohlsson, az Epson Europe társadalmi felelősségvállalásért felelős igazgatója.

Az Epson 2025-re 19 százalékkal kívánja csökkenteni az közvetlen és a közvetett (Scope 1 és Scope 2) üvegházhatású gázkibocsátását a 2017-es üzleti évhez képest. A 2018-as, idén márciusban véget ért pénzügyi évben jelentős eredményt ért el ezen a téren, 15 százalékos csökkenésről számolhatott be. A jövőben a vállalat energiatakarékossági kezdeményezésekkel kerülne még közelebb a karbonsemlegességhez, ezt elsődlegesen termékfejlesztéssel és még nagyobb arányú megújuló energiafelhasználással érné el.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását