Szürke égbolt, ködszitálás, mínuszok: húzódjunk be a zord időjárás elől, és kínáljuk meg családunkat, barátainkat vagy éppen saját magunkat egy gőzölgő csésze finom teával vagy meleg itallal – például a melegen is fogyasztható, idei téli szezonra visszatérő téli szilva Fuzetea variánssal! De persze készíthetünk otthon saját keveréket is – mutatjuk, mire érdemes odafigyelni.
Évezredes hagyomány
„Tradicionálisan több ezer éve ízesítik a teát a legkülönfélébb módokon. Japánban például a magasabb tápérték miatt rizst is tettek az italba, Indiában pedig tejjel és fűszerekkel tették teljessé azt” – magyarázza a teaszakértő. A Fuzetea mögött is ez a koncepció áll: „A jeges teáink, amelyekkel két évvel ezelőtt léptünk be a magyar piacra, a tea, a gyümölcslé és a gyógynövények ízének különleges fúziójára épülnek, illetve a tradicionálist ötvözik a modernnel. Innen származik a Fuzetea neve is, a ’fuze’ szó ugyanis az ízek fúziójára utal” – tette hozzá Németh Blanka márkamenedzser.
Bogyók, gyümölcsök, fűszerek
Alapteánkat – legyen szó például zöld vagy fekete teáról -, szárított virágokkal vagy termésekkel (bogyók, gyümölcsök, szirmok) tehetjük ízesebbé, változatosabbá. Alapszabályként azt tartsuk szem előtt, hogy a teánk akkor lesz finom, ha az ízek harmóniájára törekszünk. A hasonló színű termések és virágok – például a piros csipkebogyó és hibiszkusz - harmonikusan illeszkednek egymáshoz ízben is.
Ha pedig a téli szilvás Fuzetea-t szeretnénk a hangulatunkhoz igazítani, a szakértő szerint a hibiszkusz, a csipkebogyó és a galagonya még otthonosabbá, téliesebbé teszi az ízét. Ha pedig karácsonyi ízbombára vágyunk, öntsünk a bögrénkbe az italból, melegítsük meg, majd ízesítsük ayurvédikus fűszerkeverékkel, melyet koriander, gyömbér, fahéj, kardamom, fekete bors, csillagánizs és szegfűszeg összekeverésével készíthetünk el.