2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Húsz éves a Harry Potter

Húsz éve, hatezer példányban jelent meg a Harry Potter és a bölcsek köve első magyar kiadása az Animus Kiadó jóvoltából.
2019. november 17. vasárnap 12:22 - HírExtra
 Azóta az időközben megérkező további hat kötettel számolva több mint egymillió példányt adtak el a regényekből csak Magyarországon, ez a szám világviszonylatban átlépte a félmilliárdot. A magyar jubileumot díszkiadásokkal és a Könyves Magazin Harry Potter különszámával ünnepelhetik a magyar rajongók.

Harry-nek, Ronnak és Hermione-nak köszönhetően a szerző, J. K. Rowling egy egész generációval szerettette meg az olvasást. Azóta persze már ők is felnőttek – akárcsak a roxforti fiatalok –, de a történet népszerűsége továbbra is töretlen; szerte a világban kisiskolások milliói veszik első könyvként kezükbe a mára klasszikusnak számító történetet.

A Harry Potter magazinban megismerhetjük az írónő tündérmesébe illő élettörténetét, és izgalmas összeállításban követhetjük végig, hogyan nőtt önálló univerzummá a J.K. Rowling által teremtett varázsvilág, az első kötettől egészen a mozifilmekig és a West Endet és Broadway-t meghódító előadásig. A magyar fordító, Tóth Tamás Boldizsár egy különleges hangulatú interjúban elárulja, miért Sylvester Stallone-nak köszönheti, hogy megkapta ezt a feladatot, de mesél egykori vívódásairól a magyarítás kapcsán, és arról is, mi az, amivel mind a mai napig elégedetlen a magyar verzióban. Gyurkó Szilvi gyermekjogász, gyermekjogi aktivista írásából megtudhatjuk, hogy Harry Potter története miért az egyik legszebb és legerősebb kortárs gyermekjogi történet.

Kemény Zsófi pedig arról ír cikkében, miért sokkal izgalmasabb számára Hermione Granger vagy Mrs Weasley, mint a Trónok harca nőalakjai. A kiadványból természetesen nem maradhatnak el az egyedi illusztrációk, varázstrükk-tippek és a Harry Potter karakter-horoszkóp sem.

A húszéves születésnap keretében érkezik Magyarországra a negyedik kötet, a Harry Potter és a tűz serlege illusztrált kiadása, illetve a Griffendél, a Mardekár, a Hugrabug és a Hollóhát, vagyis a Roxfort varázslóházainak színeit viselő, csíkos élfestett kötetek a Harry Potter és a bölcsek kövéből, amelyek biztosan elvarázsolják a mugliszíveket.
Forrás: RedLemon
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását