2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A magyar gazdaság ígéretesen bővül

A visegrádi országok (V4) között Magyarországon a leggyorsabb a hazai össztermék (GDP) bővülési üteme, a következő időszakra vonatkozó gazdasági döntéseknél a kormány azonban az eddig elért eredmények megvédése mellett már a fenntarthatósági kihívások kezelésére is nagy hangsúlyt akar fektetni.
2019. november 14. csütörtök 09:03 - HírExtra


Boros Anita, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által szervezett rendezvényen hozzátette, a fenntarthatóságot szolgálja például a klímasemlegesség elérése, hiszen a kormány célul tűzte ki, hogy Magyarország áramtermelése 2030-ig 90 százalékos arányban klímasemlegessé válik.

Ebben fontos szerepet játszik egyebek mellett a közlekedés zöldítése és a hulladékgazdálkodás átalakítása is. Utóbbiban az államtitkár szerint a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt kell kapnia a lakossági szemléletformálásnak, például a szelektív hulladékgyűjtést tekintve.

Boros Anita közölte, a kormány és azon belül az ITM azért dolgozik, hogy 2030-ra Magyarország az első 5 európai ország közé kerüljön, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni.

A fenntarthatóan működő gazdaság megteremtésében a kormány és a tudomány szereplői mellett a vállalkozásokra, főként a magyar tulajdonú kis- és közepes vállalkozásokra számítanak - tette hozzá. Megjegyezte, Magyarországon a gazdasági szféra 97 százalékát a kkv-k fedik le, 3 százalékát pedig a nemzetközi tulajdonú nagyvállalatok, viszont ez utóbbiak állítják elő a magyar gazdaságban a hozzáadott értéket képviselő termékek 97 százalékát, míg a kkv-k a fennmaradó 3 százalékot.

A kormány mindent megtesz azért, hogy ez a különbség mérséklődjön, ezt szolgálja például az építőiparban tevékenykedő vállalkozásoknak nyújtott költségvetési támogatás, hogy ezáltal a magyar vállalkozások fejlődni tudjanak és új technológiák alkalmazására legyenek képesek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását