2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hogyan válaszd ki a fogorvosod?

Mindenkinek szüksége van egy jó fogorvosra, akiben szakmailag és emberileg is maximálisan megbízhat. Ha megvan, nem érdemes váltani. A kérdés csak az, mégis hogy találhatja meg az ember azt a szakembert, akivel elégedett lehet és akire bátran rábízhatja magát évről évre?
2019. október 15. kedd 12:14 - HírExtra
 

Hogy ne kelljen ezen a kényes területen “kísérletezned”, összeszedtük azokat a szempontokat, amik alapján nagyobb eséllyel találhatod meg a számodra tökéletes fogorvost!

1. Szakmai felkészültség, a hely felszereltsége

Az egészségével senki sem játszik szívesen, ezért az első és legfontosabb dolog, aminek érdemes utánajárnod, hogy milyen végzettsége van a leendő fogorvosodnak.

Tudnod kell viszont, hogy mivel ez az egészségügyi terület is rohamtempóban fejlődik, önmagában egy diploma még nem garancia arra, hogy az adott orvos naprakész is! Ezért ne csak annak nézz utána, hogy milyen eredménnyel végezte el valaki az egyetemet, hanem annak is, hogy annak elvégzése után milyen tanfolyamokon és konferenciákon vett részt, illetve hogyan képezte magát tovább!

Mivel a fogorvoslás területén napról napra újabb technológiai megoldások jelennek meg, elengedhetetlen, hogy egy fogorvos a rendelő technológiai felszereltségét és a tudását is folyamatosan frissítse!

2. Árak, költségek

Bár az egészség minden pénzt megér, természetesen senki sem engedheti meg magának, hogy ne legyen szempont a leendő beavatkozások költsége. Sajnos és szerencsére koránt sem törvényszerű az, hogy minél drágábban dolgozik valaki, annál jobb szakember lenne!

A drága ár önmagában még nem garancia arra, hogy valaki jó is - ahogy a megfizethető árak sem feltétlenül azt jelzik, hogy valaki rossz szakember lenne. Minden esetben nézz utána a kezelési költségeknek, és mérlegeld, ár-érték arányban hova sorolnád az adott orvost, illetve rendelőt!

Az ár maga ugyanis nemcsak a szakértelemből és a rendelő felszereltségéből adódik, hanem annak elhelyezkedéséből is, ezért például a frekventáltabb, központi helyeken mindig drágább az ellátás, míg a városszéli, kevésbé ismert rendelőkben minden megfizethetőbb.

Természetesen egy bizonyos távolságon túl már nem érdemes orvost választanod, hiszen bármikor sürgősségi ellátására lehet szükséged, de a néhány kilométeres távolságokat érdemes rugalmasan kezelned ahhoz, hogy minőségi szolgáltatáshoz juss elérhető áron!

3. A rendelő tisztasága

Azt mondják, a tisztaság fél egészség, mi viszont inkább azt mondjuk: ha orvosi ellátásról van szó, minden ezen áll vagy bukik! Sok dolgot kezelhetsz rugalmasan, de a higiénia terén legyél maximálisan szigorú!

Már a neten is tájékozódhatsz arról, milyen egy hely, de mielőtt letennéd mellette a voksodat, mindenképp látogass el személyesen is a rendelőbe, ahol már a váróból és a mosdóból is sok minden kiderülhet számodra.

4. Weboldal

Ugyanúgy, ahogy a rendelője, a weboldala is rengeteget elárul egy orvosról. (Ráadásul ma már nemcsak a helyek honlapját tudod megnézni, hanem a Facebook és Instagram oldalukat is!)

Minden kérdésedre választ találsz az oldalon? Egyértelműen vannak jelölve az árak? Találsz rajta információt az orvos végzettségéről? Látsz előtte-utána fotókat és referencia anyagokat? Meg tudod nézni, milyen is a rendelő, ahova el kéne látogatnod?




Ha úgy érzed, minden kérdésedre választ kapsz az oldalon, nyugodt lehetsz! Ha viszont az a benyomásod, hogy nagyon kevés információt osztanak meg a leendő betegekkel, érdemes más hely után nézned.

Telefonon természetesen még adhatsz egy esélyt az orvosnak, de ha szóban sem kapsz választ a kérdéseidre, inkább keresgélj tovább!

5. Szimpátia


Mivel a fogorvosoddal bizalmi viszonyba fogsz kerülni, a szimpátia sem elhanyagolható szempont! Ha teheted, beszélj a doktorral telefonon, vagy mutatkozz be neki egy személyes látogatás alkalmával, így nem érhet semmi sem váratlanul az első kezelés során. Sok helyen ingyenes az első konzultáció, ezért ha van ilyenre lehetőséged, mindenképp élj vele!

6. Értékelések, visszajelzések


Az internet világában már nemcsak egy hely weboldalát találod meg könnyen, hanem azt is, hogy mások milyen visszajelzéseket adtak az adott rendelőről! Nézd meg, milyen véleményeket írtak az eddigi betegek a rendelő Google, illetve Facebook oldalán! Ha valamelyik ismerősöd is oda jár, a biztonság kedvéért kérdezd meg őt is a benyomásairól és a tapasztalatairól.

Érdemes rászánni az időt a tökéletes orvos megtalálására

Egy jó fogorvos elengedhetetlen az ember életében, ahhoz azonban, hogy te is megtaláld azt, akire nyugodt szívvel rábízhatod magad, érdemes körültekintően választanod!

A tökéletes szakember megtalálása idő- és energiaigényes folyamat, hiszen sok utánajárást igényel, ennek ellenére mégis arra buzdítunk, hogy ne akard ezeket a köröket megspórolni, hanem tekints az egészre befektetésként: ha az alapos kutatómunka eredményeként megtalálod az álom orvosodat, évekig vagy akár évtizedekig sem kell majd újra lefutnod ezeket a köröket!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását