2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szép magyar kézisiker

A magyar női kézilabda-válogatott 33-19-re legyőzte Litvániát a jövő decemberi Európa-bajnokság selejtezősorozatának első fordulójában, szerdán Érden.
2019. szeptember 26. csütörtök 09:11 - HírExtra
 

Ez volt idén az utolsó hazai mérkőzése a magyar csapatnak, amely a Japánban sorra kerülő decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt a Koreai Köztársaságban vesz részt felkészülési tornán.

Eredmény,

női Eb-selejtező, 1. forduló, 2. csoport:
Magyarország-Litvánia 33-19 (16-12)
-----------------------------------
a magyar gólszerzők: Klujber 9, Márton G., Szabó L. 5-5, Schatzl 4, Lukács 3, Tóth G., Háfra 2-2, Tóvizi, Faluvégi, Tomori 1-1

A kezdés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség a kivetítőn egy kisfilmmel emlékezett a Nemzeti Sport szakírójára, a júliusban autóbalesetben elhunyt Simon Józsefre.

A magyarok játékából eleinte hiányzott a kellő lendület és átütőerő, majd a 18. percet követően két 4-0-s sorozattal a maguk javára fordították az állást, és ebben az időszakban már megmutatkozott a két csapat közötti tudáskülönbség.

A szünetben kerek születésnapja alkalmából köszöntötték Kökény Beatrix olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok irányítót, Kovács László BEK-győztes mesteredzőt, korábbi férfi szövetségi kapitányt és Laurencz László KEK-győztes mesteredzőt, korábbi női szövetségi kapitányt.

Janurik Kinga az első félidőhöz hasonlóan a másodikban is remekül védett, a junior világbajnok Klujber Katrin pedig a gólszerzésben jeleskedett, így folyamatosan növelték előnyüket a hazaiak. Először a 39. percben alakult ki tízgólos különbség, amelyet a magyarok a hajrában tovább növeltek, és remek védekezésüknek köszönhetően a második felvonásban csupán hét gólt kaptak.
A jövő decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki.

"Nem játszottunk túlságosan jól, sokáig nem találtuk a tempónkat. Remélem, ebben előrelépünk, mert Olaszország hasonló játékot játszik, mint a litvánok. Győztünk tizennégy góllal, de javulnunk kell" - nyilatkozta Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

További eredmény:
Montenegró-Olaszország 41-17 (20-9)
A 2. forduló programja:
vasárnap:
Litvánia-Montenegró, Klaipeda 16.00
Olaszország-Magyarország, Lignano 17.00
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását