2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Áder meg az ENSZ klímacsúcs

A migráció, az Amazonas jövője és az élelmiszerbiztonság kérdése is szóba került a magyar köztársasági elnök kétoldalú tárgyalásain, amelyeket Áder János az ENSZ kedden kezdődött 74. ülésszakának keretében folytatott le.
2019. szeptember 25. szerda 09:09 - HírExtra
  Az államfő találkozott Abdel-Fattáh esz Szíszi egyiptomi, Lenín Moreno ecuadori elnökkel, és Qu Dongyu, az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) főigazgatójával.

A tárgyalásokat követően, azok tartalmáról újságírók előtt nyilatkozva elmondta, hogy egyiptomi kollégájával érintették a migráció ügyét, és megállapították, hogy az arab ország az elmúlt években sikeresen akadályozta az embercsempészek tevékenységét. Áder János leszögezte: Egyiptom gátat vetett annak, hogy vizein az embercsempészek hajói eljussanak a migránsokkal Európába.

Az ecuadori elnökkel a vízválság kapcsán az Amazonas jövőjéről beszéltek. Lenín Moren megosztotta a magyar elnökkel azt a hírt, hogy szeptember elején hét ország, köztük Brazília megállapodást kötött az Amazonas-medence megóvására. E megállapodásban rögzítették az illegális fakitermelés megállítását, a bányanyitások megakadályozását és az erdőtelepítés fontosságát.

A FAO főigazgatójával arról beszélt Áder János, hogy egyre kevesebb termőföldön, csökkenő vízkészletek mellett a növekvő népességet hogyan lehet egyre nagyobb mennyiségű és megfelelő minőségű élelmiszerrel ellátni.

Megbeszéléseit követően a magyar államfő és felesége ott volt azon a fogadáson, amelyet Donald Trump amerikai elnök és felesége adott az ENSZ-közgyűlésen részt vevő delegációvezetők és házastársaik részére.

Szerdán Áder János amerikai tudósokkal találkozik, négyszemközt tárgyal Antonio Guterres ENSZ-főtitkárral, és felszólal a Fenntartható Fejlődési Célokról szóló csúcstalálkozón az ENSZ-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását