2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Magyar diák a Nemzetközi Élővilág Kutató Héten

23 kiválasztott középiskolás fiatal vehetett részt a 30. Nemzetközi Élővilág Kutató Héten, Magyarországon kívül Svájcból, Svédországból, Csehországból, Németországból, Németországból, Portugáliából és Észtországból.
2019. július 31. szerda 12:21 - HírExtra

A Schweizer Jugend Forscht 1989 óta évente rendezi meg a Nemzetközi Élővilág Kutató Hetet a Svájci Alpokban. A rendezvényen 23 kiválasztott középiskolás fiatal vehetett részt Svájcból és külföldről. Magyarországról eddig összesen 12 fiatal utazhatott ki a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) delegáltjaként.

Az idei, 2019. június 20. és 27. között megrendezett Nemzetközi Élővilág Kutató Hét helyszíne Tschierv volt, a kutatások Val Müstair területén zajlottak. Az eseményen Tóth Boglárka, a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 2. díjban részesített fiatalja (a budapesti Szent István Gimnázium diákja) vett részt, a MATEHESZ támogatásával. A kutatóhét többi résztvevője Svájcból, Svédországból, Csehországból, Németországból, Portugáliából és Észtországból érkezett.



Bogi egy négyfős csoportban, svájci fiatalok társaságában, a poszméhek preferenciáját vizsgálta különböző alpesi virágokat illetően. A kutatás eredményeképp megállapították, hogy a különböző alpesi poszméh fajok nem véletlenszerűen gyűjtenek virágport, hanem bizonyos virágporokat előnyben részesítenek. Példaképpen a Bombus lucorum legtöbb esetben az Anthyllis család virágait részesíti előnyben. Ennek oka a virág különös proteingazdagsága. Következésképpen figyelemmel lehet kísérni ezen virágfajok mennyiségét/ minőségét a méhpopulációk megóvása érdekében.

A kapott eredményeket nyílt előadássorozat keretében prezentálták.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását