2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
A szülők többsége már nem csak felügyeletet és szórakozást, hanem gyermeke fejlesztését, fejlődését is elvárja egy nyári tábortól, így a készségfejlesztő táborok előretörése várható volt. Minden ötödik táborban kiemelt fontosságú a készségfejlesztés! Milyenek ezek a vakációs lehetőségek? A Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetőjét kérdeztük.
2019. április 15. hétfő 08:51 - HírExtra
 
A táborok választásakor a szülők közel 20%-a már nem csak biztonságos felügyeletet és szórakozást keres gyermekének, ennél többet szeretnének kapni a táborhéttől. A gyerekek egészséges mentális fejlődése, problémáik megoldása ma már ugyanúgy elvárható egyes tábortípusok esetében, mint a lovaglás egy lovastábor esetén.



„A készségfejlesztő táborok térnyerése folyamatos volt az elmúlt esztendőkben. Látható, hogy a szülők abszolút nyitottak, és örömmel küldik gyermeküket ilyen táborokba. A 2019-es táborkínálat közel 20%-a ebbe a kategóriába esik.” – mondta el a Tóth Béla, a www.taborfigyelo.hu vezetője.

A gyermekek lelki egészsége is egyre fontosabb a szülőknek

Problémamegoldás, dühkezelés, stresszoldás, önbizalom fejlesztése, kommunikációs készségek előmozdítása mind egyre fontosabb szerepet játszik a szülők táborválasztásánál. Nagy hangsúlyt kap ugyanakkor a mozgásos fejlesztés is, ahol a mozgáskoordináció javítása, a testtartás optimalizálása is cél.

„A legfontosabb tudnivaló a készségfejlesztő táborok esetében, hogy kivétel nélkül játékos formában valósulnak meg a programok, a gyerekek azt érzik a célirányos szakmai feladatok végrehajtásakor, hogy vidáman játszanak. Ebből következően abszolút motiváltak maradnak a táborhét alatt, és minden nap örömmel mennek. Ez a motiváció pedig segít a tábor célkitűzésének elérésében.” – mondta el a Táborfigyelő vezetője.



Az országszerte elérhető készségfejlesztő táborok árai nem térnek el nagymértékben a többi vakációs lehetőség díjától, pár ezer forinttal magasabb költségen ilyen tábort foglalhatunk csemeténknek. Fontos tudni azonban, hogy nagyon keresett a kifejezetten készségfejlesztő tematika a tábortípusok között, így a turnusok gyorsan telítődnek.
Forrás: taborfigyelo.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását