2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megvan a bérmegállapodás

Megszületett a bérmegállapodás a Sanofinál - közölte a Sanofi-Aventis Zrt. és a munkavállalókat képviselő Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) csütörtökön az MTI-vel.
2019. április 12. péntek 12:38 - HírExtra
 

A cég tájékoztatása szerint a megállapodás értelmében három bérsávban fejlesztik az alapbért, az alsóban 21 000 forinttal, a középsőben 18 500 forinttal, a felső bérsávban pedig 9000 forinttal március 1-től visszamenőleg. Az alsó, bruttó 400 000 forintig terjedő sávban az emelés egységes, a másik kettőben differenciált lesz, a bruttó 1 millió forintnál nagyobb fizetések nem változnak.

A bérfejlesztés Chinoin Zrt., a Sanofi-Aventis Zrt. munkavállalóira, valamint a kölcsönzött munkavállalókra egyaránt érvényes.

A Sanofi törekvése, hogy a megállapodott béremeléssel növelje az elégedettséget, és versenyképes juttatási csomagot kínáljon munkavállalói számára - áll a közleményben.

A VDSZ által az MTI-nek csütörtökön eljutatott közleményben arra hívták fel a figyelmet, hogy a most bejelentett béremelés ráépül a Chinoin és a Sanofi által korábban már egyoldalúan bejelentett 3 százalékos béremelésre.

A szakszervezet megítélése szerint nem volt hiábavaló a kétórás figyelmeztető sztrájk, annak nagy szerepe van abban, hogy sikerült elérni a 3 százalékon felüli béremelést. A megállapodással elhárult a veszélye annak, hogy a munkavállalók határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdjenek - tették hozzá.

A VDSZ még hétfőn jelentette be, hogy miután nem sikerült megállapodniuk a Chinoin-Sanofi vezetőivel, megtartják a korábban bejelentett figyelmeztető sztrájkot. A Chinoin kedden közölte, hogy a kétezres munkavállalói létszámából 783-an vettek részt a kétórás figyelmeztető sztrájkban. A bértárgyalásokon a szakszervezet kezdetben minden munkavállalónak egységesen 30 ezer forintos béremelést akart elérni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását