2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Intézményesített korrupció?

A jogállamiság hiányának, az intézményesített korrupciónak és az igazságszolgáltatás politikai befolyásoltságának a Sargentini-jelentést elhomályosító, elsöprő bizonyítéka a hatóságok tegnap nyilvánosságot látott döntése, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást az Elios ügyében - írja Jávor Benedek EP-képviselő.
2018. november 7. szerda 13:23 - HírExtra

Jávor Benedek posztja: 


"Idézzük fel, hol nem talált Orbán Viktor Polt Péter vezette családi ügyészsége bűncselekményt, mik azok a cselekmények, amelyek szerintük nem valósítanak meg a büntető törvénykönyvbe foglalt törvénysértést.

Ahogy az az Átlátszó, a 24.hu kiváló cikkeiből, és az OLAF jelentéséből is kiderült, a közvilágítási projekteknél egy és ugyanazon, a miniszterelnök vejéhez köthető üzleti kör állt elő az önkormányzatok felé a közvilágítási projektjavaslatokkal, megírta az önkormányzatok vonatkozó közbeszerzési kiírásait, benyújtotta a saját pályázatait, elbírálta, majd meg is nyerte őket, végül jellemzően jelentős felárral, és az eredmény tekintetében sokszor a meglévő helyzeten rontva megvalósította őket. Mindez a magyar Legfőbb Ügyészség szerint rendjén való, mindebben Polt Péter nem talált bűncselekményt.

Pedig ehhez még hozzájön egy rakás apróbb szabálytalanság, az információk közzétételére vonatkozó uniós előírások megsértése, és legvégül egy olyan elem, amit az OLAF még csak fel sem vetett: hogy valószínűsíthetően a magyar állam már eleve abból a célból indította útjára uniós pénzből a közvilágítás korszerűsítési programot, hogy azon a miniszterelnök veje gennyesre keresse magát.

Az az ország, ahol a miniszterelnök családtagjai mindezt úgy végigvihetik, hogy a miniszterelnök által kézivezérelt ügyészség arcpirító módon kimosdatja őket belőle, nem csupán velejéig korrupt. Abban az országban nem valósul meg a jog uralma, nincs törvény előtti egyenlőség, az állami intézmények lojalitása nem a legitim állam, hanem egy szűk családi kör iránt áll fenn. Az az ország nem a népszuverenitáson nyugvó demokratikus államberendezkedés, hanem személyi függéseken alapuló feudalisztikus autokrácia. Az ilyen országban a törvények betartása nem a jog uralmába vetett közös hit terméke, hanem csupán erő kérdése. Nem a törvénynek van ereje, hanem az erőnek törvénye. Az ilyen ország ilyen törvényeit pedig jellemzően csak egy re fokozódó erőszakkal lehet betartatni. Ez az autokráciák spirálja, amin egyre fokozódó sebességgel csúszunk lefelé. És hol van még a vége!"
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását