2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vérciki: a baltás gyilkos után kitüntetést is adunk

A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetés adta át Szijjártó Péter külgazdaság és külügyminiszter csütörtökön azerbajdzsáni kollégájának, Elmar Mammadyarovnak, a kaukázusi diktatúra diplomáciai vezetőjének.
2018. szeptember 28. péntek 09:50 - HírExtra
 

Az Áder János köztársasági elnök által adományozott kitüntetést Szijjártó Péter New Yorkban adta át, ahol részt vesz az ENSZ-közgyűlés csúcsszintű ülésszakán.

Mammadyarov egyebek között a két ország közötti stratégiai partnerség fejlesztésében és kiterjesztésében játszott szerepéért részesült a kitüntetésben.

Szijjártó Péter méltatta azerbajdzsáni kollégájának tevékenységét a kétoldalú kapcsolatok szorosabbá tételében, és hangoztatta, hogy Azerbajdzsán fontos szereplő az Európai Unió keleti partnerségi programjában, valamint Magyarország úgynevezett keleti nyitási politikájában. Mindezt egyrészt gazdasági tényezők indokolják, köztük a gyorsan fejlődő azeri gazdaság befektetéseket vonzó képessége, de kiemelkedő az európai energiabiztonságban játszott szerepe is azzal, hogy hozzájárul az európai unió gázellátásának diverzifikálásához, pótlólagost gázforrásokat biztosít.

Mammadyarov a kitüntetésért köszönetet mondva méltatta a két kormány közti szoros együttműködést a legmagasabb szinten is. Ő is hangsúlyozta, a keleti partnerség politikájának fontosságát mindkét fél számára.
Forrás: MTI/hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását