2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elkergetik a Fideszt a Néppártból?

A német Kereszténydemokrata Unióban (CDU) támogatják Manfred Weber álláspontját a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló, úgynevezett Sargentini-jelentéssel kapcsolatban - jelezte a párt főtitkára hétfőn.
2018. szeptember 11. kedd 08:25 - HírExtra
 

Annegret Kramp-Karrenbauer a CDU berlini elnökségi ülése után sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta: Manfred Weber egyértelművé tette, hogy "a jogállamiságot, a véleményszabadságot, a terítéken lévő kérdéseket tekintve nincs kedvezmény az Európai Néppárt (EPP) tagjainak".

"Ez azt jelenti, és ezt (Manfred Weber) be is jelentette, hogy ha a magyar fél részéről nem tapasztalhatóak megfelelő jelek, és a dolgok állása nem változik a maihoz képest, akkor támogatná egy ilyen (az EU-s alapszerződés hetes cikke szerinti) eljárás megindítását" - fejtette ki a CDU főtitkára.

"Ez az álláspont támogatásra talált a CDU-ban" - tette hozzá Annegret Kramp-Karrenbauer.

Manfred Weber a CDU elnökségi ülésének vendége volt. A testület biztosította a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát arról, hogy támogatja törekvését az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelölti tisztségének elnyerésére.

A CDU főtitkára elmondta, hogy egyhangúlag támogatják Manfred Webert, aki "hídépítő" politikus, "különösen a megosztó hatású vitákban".

A 751 tagú EP-ben 34 képviselő tartozik a CDU/CSU-hoz.

Az EP szerdán szavaz a Sargentini-jelentésről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását