2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megint egy gigafizetés a brit fociban

A kapusok esetében világrekordot jelentő 71,6 millió fontért (25,6 milliárd forint) igazolja le a Chelsea labdarúgócsapata Kepa Arrizabalagát a baszk Athletic Bilbaótól - jelentették egybehangzóan a szerdai brit lapok, amelyek szerint ezzel megnyílt az út Thibaut Courtois előtt, hogy a Real Madridba igazoljon Londonból.
2018. augusztus 8. szerda 11:36 - HírExtra
 

A 23 éves Arrizabalaga két éve mutatkozott be a spanyol bajnokság élvonalában. Maurizo Sarri, a Chelsea új menedzsere kedden dicsérte őt, fiatalnak, de rendkívül tehetségesnek nevezte.

A spanyol kapus a hírek szerint szerdán már Londonban lesz. A The Times és a The Daily Telegraph úgy értesült, hogy ötéves szerződést ajánlanak neki, heti fizetése 80 ezer font (csaknem 29 millió forint)lesz.

Kepa Arrizabalaga januárban kis híján a Real Madridhoz igazolt, akkor még csak 18 millió font volt a kivásárlási ára a brit sajtó szerint. Zinadine Zidane, a madridi csapat akkori edzője azonban végül meggondolta magát. Kepa aztán új szerződést írt alá az Athletic Bilbaóval, amelyben már jelentősen felemelték a kivásárlási árát.

A Premier League-ben csütörtökön zárul az átigazolási időszak, és a Chelsea-t szorította az idő, hogy új első számú kapust találjon Courtois helyére, aki a hét elején nem jelent meg az edzéseken. Kommentárok szerint így akarja kikényszeríteni, hogy a londoni egyesület eladja a Real Madridnak. A brit lapok úgy tudják, a spanyolok a 35 millió fontos alkut "megédesítendő" kölcsönadják Mateo Kovacicot a Chelsea-nek.

Ha megerősítik Kepa leigazolását a 71,6 millió fontos áron, a spanyol kapus a legdrágább játékos lesz ezen a poszton. A rekorder, Alisson júliusban 65 millió fontért igazolt az AS Romától a Liverpoolba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását