2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rengeteg virág lesz!

Tizenhat virágkocsi, köztük egy óriás virágtigris vonul majd végig augusztus 20-án az idei debreceni virágkarneválon, a kompozíciók elkészítéséhez 670 ezer szál dália érkezik Hollandiából - jelentették be a szervezők szerdán, a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón.
2018. július 26. csütörtök 10:35 - HírExtra
 

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a város legnagyobb kulturális és összművészeti rendezvényének nevezte a virágkarnevált.

Kiemelte, hogy a város idén a Szent Koronát és a városcímert ábrázoló kocsik mellett egy harmadik kompozíciót is készíttet: az ország első vidéki állatkertjeként 60 éve megnyílt debreceni állatkertet ünneplő virágkocsin 4,6 méter magas, 13 méter hosszú óriás virágtigris lesz majd látható.

Bódor Edit, a karnevál főszervezője elmondta: az idei karneváli menetben 16 virágkocsi és 30 hazai, illetve külföldi művészeti csoport vonul majd fel a Nagyállomástól a Nagytemplom érintésével a Nagyerdőbe.

Este Karneváléj elnevezéssel a Nagyerdei Stadionban kétezer fellépővel rendezik meg az ország legnagyobb "aréna show-ját", és az idén először a karnevál másnapján, augusztus 21-én esti felvonuláson ismét bemutatkoznak a virágkocsik és a művészeti csoportok a belvárosban - tette hozzá.

Bódor Edit elmondta azt is, hogy a karneváli hét programjai már augusztus 14-én megkezdődnek Debrecenben. A nagyerdei Békás-tó környékén rendezik meg a gyerekek ötnapos Galiba fesztiválját, a fények éjszakái program keretében egy nemzetközi, 3D mapping művészekből álló csapat épületvetítéssel "kelti életre" a Nagytemplomot, a Déri Múzeumot és a régi városházát, lesznek kerékpáros programok, food truck show, és megtartják a cseh sörök karneválját is.

Felidézték a sajtótájékoztatón, hogy a korábbi 48 virágkarneválon összesen több mint százmillió szál virágot használtak fel kocsik díszítéséhez. Az idei, 49. karneválon a tavaly elindított törekvést folytatva igyekeznek minél több élő virágot felhasználni a több százezer szárazvirág mellett. Ezért a karnevál előtt egy-két nappal érkezik meg Debrecenbe az a kamion, amely 670 ezer szál dáliát szállít a virágkocsik feldíszítéséhez.

Gulyás Tamás, a virágkocsikért felelős szakember ennek kapcsán az MTI érdeklődésére elmondta: azért hozzák immár második éve Hollandiából a virágokat a karneválra, mert Magyarországon nincs olyan termelő, aki ekkora mennyiségben és minőségben képes lenne szállítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását