2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Családi tragédia árnyékolta be a Star Wars zeneszerzőjének életét

Kicsoda valójában John Williams, a világ talán legismertebb dallamainak alkotója? A Star Wars, az Indiana Jones, a Jurassic Park, az E.T., a Schindler listája, A cápa és a Harry Potter I-III. zeneszerzője bármihez kezdett az életben, azt siker koronázta, ő maga azonban soha nem tolakodott az előtérbe, élete így csupa rejtély. Íme, pár kevéssé ismert tény a maestro életéből, akinek egyik legismertebb alkotását októberben Budapesten élvezheti a közönség.
2018. június 23. szombat 13:08 - HírExtra
 
1, John Williamst 1952-ben besorozták a hadseregbe. Három évet szolgált a légierőnél, ahol - bár kapott kiképzést - főleg zongorázott és vezényelt a katona zenekarban.

2, Leszerelése után New Yorki jazzklubokban zongorázott, akkoriban még főleg Johnny néven ismerték.

3, A filmtörténelem húsz legnagyobb bevételét termelő filmje közül nyolcnak Williams szerezte a zenéjét.

4, A zeneszerző 24 Grammy-, 7 BAFTA-, 5 Oscar-, és 4 Golden Globe-díjat nyert. 51 Oscar-díj jelölésével Williams a második legtöbb jelölést elért ember a történelemben Walt Disney után.

5, 1956-ban elvette Barbara Ruick színésznőt, három gyermekük született. 1974-ben, 43 éves korában az asszony forgatás közben agyvérzést kapott és elhunyt. Ez volt a legnagyobb törés 1980-ban vezette oltár elé Samantha Winslow fotóst.

6, Barbarával közös gyermekük, Joseph a világhírű Toto együttes frontembere és maga is zeneszerző.

7, 1974-ben egy fiatal rendező, bizonyos Steven Spielberg megkörnyékezte John Williamst, hogy dolgozzanak együtt. Második közös munkájuk, A cápa hatalmas sikert ért el. Több mint 20 filmet jegyeztek együtt.

8, Steven Spielberg mutatta be John Williamst barátjának, George Lucasnak, aki éppen a Csillagok háborúja első részéhez keresett zeneszerzőt.

9, Várhatóan 2019. december 20-án mutatják be a Star Wars: Episode IX. című filmet. John Williams bejelentette, hogy ez lesz az utolsó Csillagok háborúja rész, amit elvállal.

Október 16-án a magyar közönség is megnézheti, meghallgathatja a világszerte hatalmas sikert arató Star Wars in Concert: Egy új remény című koncert- és filmshowt, amelyen a Prágai Filharmonikus Zenekar szólaltatja meg a mester műveit.
Forrás: Felhang
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását