2024. március 19. - József, Bánk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kína felé nyitunk

Bővülhet a mezőgazdasági kivitel Kínába, különösen a magas feldolgozottságú termékek exportjára kell törekedni - mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a Kínai Állami Gabona Hivatal vezetőivel folytatott egyeztetésen.
2018. június 5. kedd 08:51 - HírExtra
 

A tárca hétfői közleménye szerint Farkas Sándor az étkezési célú búza mellett többek között a takarmánykukorica és a méz kivitelében lát újabb kereskedelmi lehetőségeket. Az EU-ban a magyar gabona az egyik legjobb minőségű, GMO mentességének köszönhetően is egyre többen keresik - tette hozzá. Kiemelte, hogy a két ország mezőgazdasági kapcsolatai az elmúlt években jelentősen fejlődtek, a magyar-kínai külkereskedelmet az élelmiszeripar határozza meg, a térség államai közül Magyarország rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedéllyel. A távol-keleti állam Magyarország a 10. legfontosabb kereskedelmi partnere, de a gazdasági együttműködések bővítése továbbra is rendkívül fontos - fogalmazott.
Az államtitkár szerint Magyarország logisztikai központként hídfő lehetne a kínai-uniós kereskedelemben, az új piacok megnyitása mindkét országnak hasznára válhatna - írták.
A közlemény szerint a gabonaellátásért felelős kínai hivatal küldöttségének vezetője is sürgette a kapcsolatok erősítését. Közölte, hogy országa még nagyobb mértékben fogadna magyar termékeket, mert - mint fogalmazott - Kínában keresik a kiváló minőségű magyar gabonaféléket. Szorgalmazta emellett a húskészítmények kivitelének bővítését és érdeklődött a GMO-mentes termelés iránt is - olvasható a minisztérium közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását