2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Éremért utazik az Eger

Az éremszerzés a célja a ZF-Eger férfi vízilabdacsapatának a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, amelyet csütörtöktől szombatig az olaszországi Genovában rendeznek.
2018. június 5. kedd 16:05 - HírExtra
 

"Mindenki, aki ide eljutott, már nyert, de nem szeretnénk megelégedni ennyivel. Kijelenthetem, hogy éremért utazunk Genovába" - mondta Bárány Attila, a klub ügyvezető elnöke kedden az egri Városházán tartott sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra, hogy negyedik alkalommal részesei a finálénak, ami most először nyolccsapatos.

"Genovában szeretnénk örömet okozni szurkolóinknak, büszkeséget adni annak a háromszáz fiatalnak, aki ebben a klubban sportol" - tette hozzá.

Dabrowski Norbert vezetőedző szerint nagyon kicsik a különbségek résztvevő csapatok között, az Eger a CNA Barceloneta ellen kezd. A szakember szerint ha a spanyol csapaton túljutnak - amiben hisz -, akkor akár a döntőbe is bekerülhetnek.

Branislav Mitrovic csapatkapitány jelképesnek nevezte, hogy a sajtótájékoztatóra megkapták a Városháza dísztermét, mert a siker, az eredmény nem csak a klubé, a városé is.

Az esélyeket latolgatva az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb kapus hangsúlyozta, elég sokat és jól tudtak edzeni, magabiztosan vágnak neki a döntőnek. "Nincsen rossz, és jó csapat, az első meccsen is az fog dönteni, ki akarja jobban a győzelmet." - jelentette ki.

Habis László, a város polgármestere szerint elkötelezett klubvezetés, nagyszerű edző, kitűnő csapat, és komoly támogatói háttér - benne a város önkormányzata - biztosítják a vízilabdaklub kiemelkedő eredményeit.

Az Eger továbbjutása esetén a tavalyi finálé visszavágójának, azaz a címvédő Szolnoki Dózsa és a horvát Jug Dubrovnik összecsapásának győztesével találkozik.

A nyolcas döntő menetrendje:
csütörtök:
----------
negyeddöntő:
Olympiakosz (görög)-Spandau Berlin (német) 16.00
ZF-Eger-CN Barceloneta (spanyol) 17.30
Jug Dubrovnik (horvát)-Szolnoki Dózsa 19.00
Pro Recco (olasz)-Brescia (olasz) 20.30
péntek:
-------
az 5-8. helyért: 16.00 és 17.30 elődöntő: 19.00 és 20.30
szombat:
--------
a 7. helyért: 16.00
az 5. helyért: 17.30
bronzmérkőzés: 19.00
döntő: 20.30
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását