2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jó kis gyerekprogramok

Gyerekeknek szóló programokkal, koncertekkel, játékokkal és kézműves foglalkozásokkal is várja a családosokat a 11. Margó Irodalmi Fesztivál június 9-én, szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).
2018. június 3. vasárnap 12:16 - HírExtra
 

A szervezők közleménye szerint nyomkövetős kaland, illatos fürdőbomba-, könyvjelző- és varázsképeslap-készítés, valamint lufinyomdázás is szerepel a irodalom- és olvasásnépszerűsítő gyerekprogramok között. A Cseh Centrum és a Csirimojó Kiadó gyermekfoglalkozásán füvészkönyvet lehet készíteni, majd Rutkai Bori Bandája ad koncertet a PIM udvarán.

A kisebb gyerekek nyomozással egybekötött könyvbemutatón ismerhetik meg Ruff Orsolya A zöld macska titka című meseregényét, Farkas Róbert Első könyvem az univerzumról című mesekönyvéhez kapcsolódóan pedig játékos foglalkozáson tudhatnak meg többet a csillagokról és bolygókról. M. Kácsor Zoltán Sárkánytörvény című mesekönyvét az udvaron mutatják be.

A kamaszoknak szóló programok között délután a kortárs magyar fantasy-irodalomról beszélget Majoros Nóra, Szakács Eszter és Rét Viktória. Ezt követően az érdeklődők az Időfutár 7. részének, Az ellopott időgépnek a négy szerzőjével, Gimesi Dórával, Jeli Viktóriával, Tasnádi Istvánnal és Vészits Andreával vehetnek részt egy beszélgetésen, játékon és időutazáson.

A PIM udvarán egy felolvasással egybekötött kötetbemutatón lehet megismerni a Budapest OFF című novelláskötetet, amelynek kamaszokról szóló történetei a főváros egy-egy kis szegletében játszódnak a belvárostól a külvárosig. A kötet szerzői között van Berg Judit, Kemény Zsófi és Totth Benedek is.

A Margó Irodalmi Fesztivál öt napon keresztül összesen 60 programmal, köztük szerzői estekkel, felolvasásokkal, színházi produkciókkal és koncertekkel várja a közönséget - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását