2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
Ha valaki komoly ingatlanvásárlási szándékkal nézelődik a piacon, akkor jellemzően 10-12 lakás megtekintése után megtalálja az igazit, de az sem ritka, hogy már a harmadik lakás után döntés születik.
2018. május 3. csütörtök 07:04 - HírExtra


Az ingatlanvásárlás életünk egyik meghatározó döntése, de nincs értelme 10-12 lakásnál többet szemügyre venni.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa elmondta: ha ügyfelük időszűkében van vagy szeretné megkönnyítené az életét azzal, hogy mielőbb letudja a vásárlást, akkor a cég szakértői összegyűjtik és két nap alatt láncban bemutatják neki azokat az ingatlanokat, melyek megfelelnek elvárásainak. Egy nap alatt viszont négy-öt lakásnál többet nem érdemes megnézni, mert már a harmadik ingatlan után sem emlékszünk pontosan, mit is láttunk az elsőben.

„Az első két-három lakás után letisztul a vevőben, hogy pontosan mire vágyik. Akinek ezzel kapcsolatban sokkal több időre van szüksége, az általában nem is nagyon tud dönteni, így egy családtag vagy egy szakértő szavára érdemes hallgatnia” – nyilatkozott a szakember.

Példaként említette, hogy ha a csillagjegy szerint mérlegel valaki, akkor általában addig elemzi az ingatlanok előnyeit és hátrányait, amíg teljesen össze nem zavarodik. Emiatt nem tud tárgyilagos döntést hozni és külső segítségre lesz szüksége.

Gadanecz Zoltán tapasztalatai szerint a fiatalok és a nyugdíjasok körében sokan vannak, akik előnézik a lakásokat „majd a szülők eldöntik” vagy „az unokának keresek” alapon. Ezek az emberek ráérősek, csak a véleményük számít, és csak tanácsadói szerepet töltenek be az adott családnál vagy személynél, akinek segíteni szeretnének.

„Ők nem döntésképesek, kibicek a történetben és nem a saját bőrüket viszik a vásárra. Nem élik át az élethelyzetet, nem ők laknak majd benne, nem ők fogják később kiadni. Bennük az a veszélyes, hogy időben sokkal rugalmasabbak, mint egy átlagos vásárló. Könnyebb velük dolgozni, viszont nem mindig lesz eredménye” – tette hozzá a szakértő.

Tényleg léteznek lakásturisták?


„Lakásturistákkal” manapság keveset találkozni, de jártak már úgy családdal, hogy vételi ajánlatot tettek az ingatlanjukra, mégsem adták. Egy nagypolgári, kétszobás házból költöztek volna egy újszerűbe két gyerekkel és lelkesen jártak ingatlanról ingatlanra. Végül úgy döntöttek, hogy a saját lakásukat próbálják meg átformálni úgy, hogy kényelmes legyen a számukra. Hasonló helyzetekkel rendszeresen lehet találkozni.

Arra a kérdésre, mikor érdemes valakit vevőként kezelni, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonos azt mondja, akkor, ha az érdeklődőnek komoly oka van a vásárlásra.

„Ilyen, ha például lefoglalózták már a lakását, komoly előleget tettek le neki és mielőbb el kell költöznie. Ez már egy sürgető tényező, ami valós akaratot mutat. A másik, ha valakinek konkrét célja van az ingatlannal, ami meghatározza a jövőjét” – magyarázta Gadanecz Zoltán.
Forrás: GDN
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását