2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Wenger a 250-re készül

Arséne Wenger csütörtökön az Atlético Madrid elleni labdarúgó Európa Liga elődöntő visszavágóján pályafutása 250. európai kupamérkőzésén ül majd a kispadon, s a legnagyobb kérdés, hogy az Arsenal vezetőedzőjének lesz-e még egy nemzetközi találkozója az Ágyúsok élén.
2018. május 2. szerda 10:04 - HírExtra
 

A szezon végén távozó francia szakvezető az örökrangsor második helyén áll, ősi riválisa, Sir Alex Ferguson (269) mögött.

Az első mérkőzésen, Londonban 1-1-es döntetlen született úgy, hogy a hazaiak Sime Vrsaljko kiállításának köszönhetően több mint nyolcvan percen keresztül emberelőnyben futballoztak, ráadásul a játékvezető Diego Simeonét, a madridiak vezetőedzőjét is lelátóra parancsolta.

A közelmúlt statisztikái nem sok jót ígérnek az Arsenalnak, amely hazája bajnokságában idén minden idegenbeli mérkőzését elveszítette. Ez Angliában az első négy osztályt tekintve példátlan. Ráadásul Madridban különleges bravúrnak számítana a győzelem, ugyanis a nemrég átadott Estadio Metropolitanóban január óta még csak gólt sem tudtak rúgni az ellenfelek. Az Arsenal nem is igazán szeret Spanyolországban fellépni, 15 meccsből csak kettőt nyert meg, a legutóbbi hétből pedig ötöt elveszített és két döntetlent ért el. Legutóbb a 2005/06-os Bajnokok Ligája csoportkörében a Santiago Bernabéu Stadionban győzött a Real Madrid vendégeként.

A másik ágon a Salzburg 2-0-s hátrányban fogadja az Olympique Marseille együttesét. A két csapat már a csoportkörben találkozott egymással, a franciaországi gól nélküli döntetlen mellett Salzburgban 1-0-s hazai siker született.

Az osztrákok ezúttal is bízhatnak a hazai pályában, ugyanis 2016. novembere óta nem kaptak ki saját közönségük előtt, igaz, ezúttal legalább két gól kell a továbbjutásukhoz. A Salzburg története során csak egyszer volt érdekelt európai kupa elődöntőjében, a német Karlsruhéval szemben egy idegenbeli 1-1-gyel jutott tovább, majd a finálét elbukta az Internazionaléval szemben. Az OM története során harmadszor juthat be a második számú európai kupa döntőjébe, nyernie viszont még nem sikerült: 1999-ben a Parma, 2004-ben a Valencia vitte el a trófeát.

Európa Liga, elődöntő, 2. mérkőzések, csütörtök:

Atlético Madrid (spanyol)-Arsenal (angol) 21.05 (az első mérkőzésen: 1-1)
Salzburg (osztrák)-Olympique Marseille (francia) 21.05 (0-2)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását