2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Orosz kibertámadások?

Államigazgatási és infrastrukturális rendszerük ellen irányuló „rosszindulatú kibernetikai tevékenység” miatt adott ki riasztást hétfőn az Egyesült Államok és Nagy-Britannia. A kibertámadás az orosz államtól származik – idézte közös közleményüket a francia hírügynökség.
2018. április 17. kedd 12:37 - HírExtra
  Az AFP összefüggésbe hozta az esetet a Szíria ellen szombatra virradóra elkövetett amerikai-brit-francia rakétatámadással, valamint a Skripal-üggyel. „A rosszindulatú kibernetikai tevékenység elsődleges célpontjai a kormányok és a magánszféra szervezetei” – írták közleményükben jelen időben.

„Alapvetően fontos infrastrukturális- és Internet-hozzáférési szolgáltatók” – áll az FBI és az amerikai belbiztonsági minisztérium, valamint a brit National Cyber Security közös riasztásában. Mint írják, a numerikus információk továbbítása szempontjából létfontosságú berendezéseket, elektronikus rutereket és tűzfalakat vettek célba. Ennek a támadásnak az lehet a célja, hogy „kémkedjenek, kisajátítsák a szellemi tulajdon bizonyos elemeit, tartósan befészkeljék magukat az áldozat hálózatába, és megágyazzanak későbbi agresszív műveletekhez”.

Szó szerint így írnak: „Az amerikai és a brit net állapota biztonságunkat és gazdasági egészségünket fenyegeti tekintettel az orosz kormány kampányára, hogy kihasználja azt.” Példaként hozzák föl annak lehetőségét, hogy a támadó távolból megbénítson, ill. megrongáljon egy egész erőművet. Az amerikai-brit közös közleményben az orosz kormány irányítása alatt álló katonai és civil szervezetekre hárítják a felelősséget a támadásért, mely – mint Írják – két éve tartó „kalózkodás” része, kiemelkedő epizódja pedig az amerikai elnökválasztás volt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását