2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mélyponton a kézi-válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott a mélypontot jelentő 14. helyen zárta a Horvátországban zajló Európa-bajnokságot. A gyenge szereplés egyben azt is jelenti, hogy - a magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint - nem lesz kiemelt a jövő januári világbajnokság selejtezőinek sorsolásán.
2018. január 18. csütörtök 11:35 - HírExtra
 

A kontinenstorna 1994 óta íródó története során a csapat először zárt pont nélkül. Olyanra is csak egyszer, a 2010-es ausztriai Európa-bajnokságon akadt példa, hogy a magyar válogatott nyeretlenül búcsúzzon a csoportkör után. A mostani a 13. Eb, a magyarok a 2000-es és 2002-es tornára nem jutottak ki.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány együttese szombaton az olimpiai bajnok Dániától 32-25-re, hétfőn az előző kontinenstornán ezüstérmes Spanyolországtól 27-25-re, szerdán pedig Csehországtól 33-27-re kapott ki a varasdi D csoportban, és a 16-os mezőnyben csupán Ausztriát és Montenegrót előzte meg. A svéd Vranjesnek ez volt az első Eb-je kapitányként.

A torna honlapjának statisztikája szerint a csapatnak a csoportkörben összesen 127 kapura lövése volt, ebből 77 gól született, ami 61 százalékos hatékonyságot jelent, ez a nyolcadik legjobb a mezőnyben. A legtöbb időt Mikler Roland töltötte a pályán, ő 101 lövésből 26-ot védett (26 százalék).

A mezőnyjátékosok közül Ancsin Gábor szerepelt a legtöbbet, a jobbátlövő 128 perc alatt tízszer lőtt kapura, ebből négy gól született. Veszprémi csapattársa, Lékai Máté próbálkozott a legtöbbet, 28 kísérletéből 18 végződött góllal (64 százalék). Nála hatékonyabban célzott a Szeged jobbátlövője, Balogh Zsolt, aki 18 alkalommal lőtt és 13-szor talált be (72 százalék).

Ami a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-t illeti: a selejtező sorsolásán a magyarok nem lesznek kiemeltek. Dánia és Németország házigazdaként, Franciaország címvédőként automatikus résztvevője lesz a vb-nek, ahogyan a felsorolt három csapaton kívül a mostani Európa-bajnokság legjobb helyen végző csapata is.

A vb-selejtezőben 18 európai együttes vehet részt. Az MKSZ információja szerint a négy biztos résztvevőn kívül a kontinenstorna további kilenc középdöntőséből (Svédország, Horvátország, Norvégia, Fehéroroszország, Szerbia, Macedónia, Spanyolország, Csehország, Szlovénia) nyolc, illetve a 13. Izland kiemelt, vagyis a magyarok csupán egy hellyel maradtak le a kedvező pozícióról.
Biztosan nem lesz kiemelt a horvátországi szereplése alapján Magyarország, Ausztria és Montenegró, illetve a hat vb-előselejtező csoport győztese (Bosznia-Hercegovina, Litvánia, Hollandia, Portugália, Románia és Oroszország).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását