2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Csalódás volt a kézi VB

Kim Rasmussen szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a magyar női kézilabda-válogatott csalódottan utazik haza a németországi világbajnokságról, miután 29-26-ra kikapott az olimpiai ezüstérmes Franciaország csapatától vasárnap a lipcsei nyolcaddöntőben.
2017. december 11. hétfő 07:07 - HírExtra
 

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a dán edző elmondta, a támadások utáni visszarendeződéseknél, valamint a gyorsindítások alkalmával sem tudták megvalósítani, amit terveztek, mert többet hibáztak, mint ellenfelük, amely ráadásul gyorsabban is kézilabdázott.

"Több helyzetet és három büntetőt kihagytunk. Bár az utóbbi benne van a játékban, ma nem volt szerencsénk" - fogalmazott Rasmussen.

A szakvezető hozzátette, nagyon reméli, hogy csapata jövőre is fejlődni fog, folytatják a "közösen megkezdett hosszú utat", és kulcsjátékosait végre elkerülik a sérülések a következő világverseny, a rendkívül nehéznek ígérkező franciaországi Európa-bajnokság előtt.

A magyar válogatott védelmének alapemberét, Szekeres Klárát már az első félidőben kétszer kiállították, ezért a folytatásban a szakmai stábnak taktikázni kellett a szerepeltetésével. A Ferencváros kézilabdázója a lefújás után elismerte, hogy minden játékelemben jobbak voltak náluk a franciák.

"Nem kezdtük annyira rosszul a mérkőzést, valamiért mégis megbomlott a támadójátékunk, aztán sajnos a védekezésünk is" - vélekedett.

Szekeres hangsúlyozta, hogy Bíró Blanka védései "tartották bennük a lelket", de nem tudtak lendületbe kerülni és rendezni a játékukat, a hajrában pedig az ellenfél már mentálisan is előnyben volt.

"Csak a legvégén éreztem, hogy eldőlt a meccs, amikor már nagyon kevés volt hátra, és nagyon fáradtak voltunk. Tudtuk, hogy szoros lesz ez a meccs, és csak a végén fog eldőlni. Sajnálom, hogy nem bírtuk erővel, és nem tudtuk megvalósítani, amit akartunk" - mondta.

A magyar küldöttség a mérkőzés előtt csupán 26 órával érkezett Lipcsébe, de Szekeres szerint nem emiatt estek ki a 16 között.

"Ez benne van, hiszen ez egy világverseny, erre számítottunk, ráadásul a franciák sem voltak jobb helyzetben" - ismerte el.

Az FTC jobbszélsője, Lukács Viktória leginkább a második félidőben kapott lehetőséget, és hat góllal zárta a találkozót. A 22 éves játékos is elismerte, hogy "nem volt a legjobb" a védekezésük, és bár az első félidőben Bíró Blanka remek teljesítményt nyújtott a kapuban, a szünet után elfáradt a csapat.

"Nem kell szégyenkeznünk, mert a franciák ma jobbak voltak nálunk" - összegzett.

Bíró Blanka 42 perc alatt 33 lövésből tízet védett ki. Mint emlékeztetett rá, az első felvonásban még egyenlíteni tudtak, de a hajrá rosszul sikerült számukra.

"Nem szabadott volna hagyni őket ellépni. Sokat hibáztunk, ezt pedig könyörtelenül megbüntette az ellenfél. A szünet után egyszer felzárkóztunk négy gólra, talán ott még volt esély, de nem tudtunk élni vele" - nyilatkozta a kapus.

Meglátása szerint ellenfelük váltásaira nem tudtak jól reagálni védekezésben, a távolabbi lövésekből is sok gólt kaptak, és támadásban is többet hibáztak, ez az oka a vereségnek.

Az előző, két évvel ezelőtti világbajnokságot a 11. helyen zárta a magyar együttes Dániában. Az idei helyezése a nyolcaddöntők második napjának végén, hétfő este válik ismertté.

A franciák szövetségi kapitánya, Olivier Krumbholz nagyon jónak látta csapata támadójátékát, és hangsúlyozta, hogy a mezőny legjobbjának megválasztott Alexandra Lacrabere a legjobb formáját hozta.

"Akadtak apróbb hibáink, de tudunk ennél jobban játszani, amire szükségünk is lesz a folytatásban" - szögezte le a tapasztalt edző.

A nyolc között Montenegró lesz a franciák ellenfele.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását